Reta dabas parādība –Lielbritānijā tika atrasts trīskrāsu kaķi

foto:  WellNews.ru
foto: WellNews.ru

Kā paziņoja WellNews.ru korespondenti, Džeiks, tā sauc kaķi, kurš pat ar ūsām nav pakustējis pēc tam, kad dzīvnieku pasaulē tika atzīts par kaut ko mežonīgu, lieliski dzīvo pie 22 gadus vecā Ričarda Smita.

 Starp citu, Ričards nemaz nezināja, ka viņa mīlulis ir kaut kas īpašs. Nopērkot viņu par 20 mārciņām, Smits nedomāja, ka tas būs «zvaigžņu kaķis», kuru iepazīs visa Lielbritānija un veterinārārsti izbrīnīti izpletīs rokas.  Pēdējie, kā reiz arī paziņoja Ričardam to, ka tādi kaķi kā Džeiks dzimst vienu reizi četri simti tūkstošu gadījumos.

Pārsvarā, trijās krāsās mēdz būt tikai sieviešu krāsas pārstāves. «Bruņurupuču nokrāsa» Džeiku ir padarījusi ne tikai interesantu priekš sava īpašnieka, bet arī priekš zinātniskiem veterināriem mērķiem.  Patiesība tika atklāta parastas pārbaudes laikā uz kuru Ričards bija atnesis savu kaķi. Izrādījās, ka Džeikam ir notikusi DNS mutācija, un vienas x hromosomas vietā, kā tas parasti mēdz būt parastam kaķim, viņam nāk klāt cita veida gēni. «Īpašs» kaķis dzīvo parasta kaķa dzīvi un viņa unikalitāte nekādā veidā neietekmē viņa veselību un paradumus.


Написать комментарий