Pa pasauli ceļojošais milzu piepūšamais pīlēns Honkongā pārtapis par plakanu pankūku uz ūdens

foto: http://newsru.com,
foto: newsru.com,

Ka ziņo portāls: http://newsru.com, Honkongas ostā Viktorija bez jebkādām dzīvības pazīmēm ūdenī plīvo 16.5 m liels piepūšamais pīlēns, kuru mazāk nekā divu nedēļu laikā ir ļoti iemīlējuši šī rajona iedzīvotāji un apmeklētāji.

Spriežot pēc fotogrāfijām, viņš pakāpeniski ir pilnībā nopūties un pārvērties par plakanu pankūku ūdenī.

Neizskaidrotu iemeslu deļ, izstādes organizatori ilgi neatzinās, ka eksponāts tika nopūsts pilnīgi apdomāti, kārtējās pārbaudes laikā.

Trešdienas rītā norisinājās ārkārtas sanāksme, bet tās laikā žurnālistiem par incidentu nekas netika paziņots. Vienīgais oficiālais paziņojums tika izdarīts Harbour City Twitterī, tajā tika teikts: "Gumijas pīlēns ir nolēmis atsvaidzināties. Gaidiet viņa atgriešanos". Dienas beigās organizatori, tomēr atzinās, ka notikušais ir nekas vairāk kā plānotā deflācija.

Pīlēns ir holandiešu mākslinieka Florentina Hofmana darbs, kurš tika izstādīts publiskai apskatei 2 maijā. Ir jāatzīmē, ka agrāk pīlēns ir ceļojis pa visu pasauli: tas ir bijis Aļaskā, Sidnejā, San-Paulu, Amsterdamā un citur. Honkonga kļūs par viņa pedējo ostas vietu, tajā viņš viesosies līdz 9 jūnijam.

2009 gadā Beļgijā pīlēns 42 reizes tika pakļauts vandālismam. Hofmans atzīmē, ka tad "incidents ir saliedējis pilsētas iedzīvotājus. Mēģinot aizsargāt pīlēnu, iedzīvotāji nav gulējuši pa naktīm, arī policija to ir apsargājusi. Tas parāda to, ja mākslas darbs atrodas tuvu cilvēkiem, tas sāk priekš viņiem daudz ko nozīmēt".

Mākslinieks nezina kāpēc cilvēki tā rīkojas, bet viņš ir izvirzījis savu teoriju: "Gadsimta vidū Eiropā bija brīdis, kad cilvēki izpostīja visas skulptūras, pašlaik tas tiek saukts par "skulptūru vētru". Muzeja darbinieki, kuri iepirka izpostītas skulptūras, šādus cilvēkus, kuri izposta un nogalina šādu darbu sauc par "skulptūru viesuļiem". Agrāk, Hofmans ir teicis, ka ir izveidojis pīlēnu tā, ka pie jebkādas salaušanas to būs viegli salabot.


Написать комментарий