Baltkrievijā gaida latviešu hokeja fanus

Romāns Kokšarovs
Romāns Kokšarovs

Par Latvijas izlasi šā gada hokeja čempionātā īkšķus turēja ne tikai Latvijā, bet arī Baltkrievijā, jo tieši uz latviešu līdzjutējiem nākamā gada pasaules čempionāta Baltkrievijā orgkomiteja cer visvairāk. Viņi prognozē, ka uz Minsku atbrauks tūkstošos mērāms latviešu līdzjutēju skaits.

«Esam analizējuši iepriekšējo gadu čempionātu apmeklējumu statistiku,» atklāj Baltkrievijas Republikas Hokeja federācijas 2014. gada pasaules hokeja čempionāta direkcijas direktora vietnieks Aleksandrs Ševeļs. Analīze rāda, ka katru gadu uz pasaules čempionātiem dodas vairāki tūkstoši latviešu, tāpēc arī tiek prognozēts, ka arī uz Minsku atbrauks vairāki tūkstoši līdzjutēju no Latvijas un Krievijas. Pagaidām organizatori uzskata, ka visvairāk līdzjutēju būs tieši no Krievijas un tad tikai no Latvijas. «Protams, būs izloze, taču mēs rīkosimies, lai Latvijas hokeja izlase nespēlētu vienā grupā ar Baltkrieviju,» teic A. Ševeļs. Tā kā mājiniekiem paredzēts spēlēt 15 000 skatītāju ietilpinošajā Minsk Arena, tad Latvijas valstsvienība, visticamāk, spēlēs jaunceļamajā Čižovkas arēnā, kas durvis skatītājiem varētu vērt septembrī un varēs ietilpināt apmēram 9600 skatītāju.

Baltkrievijas Republikas Lietu pārvaldes valsts uzņēmuma Kūrorta sanatoriju centrs CentrKurort vadītājs Oļegs Mihailovs stāsta, ka spēļu biļešu cenas būs zemākas nekā iepriekšējos čempionātos – tās svārstīsies no 6 līdz 250 eiro. Taču A. Ševeļs pauda, ka, iespējams, šīs cenas varētu palielināties par 10 procentiem. Attiecīgi tās spēles, kuras pēc prognozēm varētu pulcēt vislielāko skatītāju skaitu, maksās dārgāk nekā spēles, kurās spēlēs zema reitinga komandas. Līdz ar to, visticamāk, Latvijas hokeja izlases spēļu biļetes būs krietni dārgākas nekā tad, piemēram, ja savā starpā sacentīsies Kazahstāna ar Austriju.

Pasaules čempionāts hokejā risināsies Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā no 9. līdz 25. maijam. Laikā no 25. aprīļa līdz 31. maijam atcels vīzu režīmu – cilvēki, kuri būs iegādājusies hokeja biļetes, varēs kārtīgi apceļot Baltkrieviju. O. Mihailovs apliecināja, ka būs pietiekami, ja ārzemju viesis būs iegādājies tikai vienu biļeti, viņam būs atļauts Baltkrievijā uzturēties līdz pat 31. maijam.

16.05.2013 , 11:25

nra.lv


Написать комментарий