Daugavpilī atrisināta darba burtnīcu iegādes problēma

foto: ir.lv
foto: ir.lv

Daugavpils Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pilsētā esot atrisināta problēma, kas bija saistīta ar to, ka katru gadu vecākiem vajadzēja tērēt lielas naudas summas un iegādāties vairākas darba burtnīcas, daļa no kurām netika pienācīgi izmantota.

Atgādināsim, ka jautājums par darba burtnīcu izmantošanu ir aktuāls jau ilgu laiku: sākumā savu neapmierinātību pauda vecāki, bet pagājušā gada vasarā pēc Izglītības un zinātnes ministrijas ziņojuma vairāki ministri ierosināja atteikties no darba burtnīcām, jo toreizējais ministrs Roberts Ķīlis solīja, ka līdz 2013.gada septembrim mācību līdzekļi tiks digitalizēti.

M.Isupova pastāstīja, ka šā gada sākumā visām pilsētas skolām bija nosūtītas vēstules ar lūgumu izanalizēt darba burtnīcu izmantošanas efektivitāti un paziņot, kādā veidā katra mācību iestāde plāno risināt šo jautājumu.

Saskaņā ar skolu iesniegto informāciju, lielākā daļa mācību iestāžu jau iegādājusies darba burtnīcas par pašvaldības līdzekļiem, mācību stundu laikā darba burtnīcas tiks izmantotas kā izdales materiāls, bet pierakstus skolēni veiks parastajās burtnīcās. Dažas skolas ziņoja, ka atsevišķi vecāki vēlas iegādāties saviem bērniem darba burtnīcas, un tā ir viņu izvēle.

Tādējādi nākamajā mācību gadā Daugavpils skolas nesastādīs nepieciešamo darba burtnīcu sarakstu, un vecākiem nevajadzēs tās iegādāties, paziņoja M.Isupova, piebilstot, ka, ja kāds vecāks tomēr saņems darba burtnīcu sarakstu, viņš droši var griezties pie direktora.  

Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja paziņoja, ka dažas pilsētas skolas atrisināja šo problēmu savādāk: pēc darba burtnīcu izmantošanas analīzes tās nolēma atteikties no to izmantošanas.

„Dažu skolu lēmums neizmantot darba burtnīcas arī ir variants, kā atrisināt problēmu. Neviens neuztver šo lēmumu kā katastrofu, jo eiforija ir pagājusi, un skolotāji saprot, ka bērnam jādod iespēja rakstīt pašam, nevis tikai ielikt ķeksīti burtnīcā. Grūtāk atteikties no darba burtnīcas, ja tā ir saistīta ar mācību grāmatu. Taču šogad pašvaldība iedalījusi pietiekami lielu naudas summu mācību līdzekļu iegādei, pateicoties tiem skolas varēs iegādāties arī nepieciešamās burtnīcas”, paziņoja M.Isupova. 


Написать комментарий