LCB neformālajā gaisotnē atklāja studentu grafikas darbu izstādi „#YOLO”

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Trešdien, 15.maijā, Latgales Centrālajā bibliotēkā (LCB) neformālajā gaisotnē atklāja studentu grafikas darbu izstādi „#YOLO”.

Portālam Gorod.lv paskaidroja, ka nosaukums ir abriveatūra, kas atšifrējama kā „You Only Live Once”, tulkojumā - „Tu dzīvo tikai vienreiz”. Tas nenozīmē, ka dzīve ir pārāk īsa, tādēļ, riskējot ar drošību, veselību un dzīvību, jāizmēģina viss. Drīzāk tā ir vēlēšanās izprast un sajust atbildību par sevi un to, ar ko cilvēks nodarbojas, kā arī pārdomāt, kas pēc manis paliks.

Izstādē apskatāmi Daugavpils universitātes (DU) Mūzikas un Mākslu fakultātes studiju programmu „Datordizains” un „Māksla” 3.kursa studentu 25 radošie darbi.

Pēc DU Mūzikas un Mākslu fakultātes studiju kursa „Grafika” docētājas Mairitas Folkmanes vārdiem, jaunās mākslinieces apliecināja savas prasmes dažādās grafikas tehnikās, sākot ar monotopiju un beidzot ar autortehniku un datorgrafiku. Saskaņā ar noteikumiem katrs students izvēlējās konkrētu darba tēmu, atspoguļojot radošajā darbā savu entuziasmu un iedvesmu. Rezultātā ekspozīcija ir veltīta mūžīgajām tēmām: jūtu pasaulei un dabai, ekoloģijai.

Tiek plānots, ka lielu daļu studentu grafikas darbu iegādāsies Daugavpils universitāte, lai ar tiem izgreznotu Studiju un pētniecības bāzes „Ilgas” auditorijas un istabas.

Jāatzīmē, ka šī ir trešā izstāde, kuras tapšanā piedalās DU Mūzikas un Mākslu fakultātes studenti.  Viena no ekspozīcijām šobrīd ir pieejama grāmatnīcas „Globus” skatlogā, visi interesenti var nobalsot par, viņuprāt, labāko ekspozīcijas darbu.

Izstāde LCB būs apskatāma līdz 4.jūnijam.


Написать комментарий