Daugavpilī, tāpat kā visā Latvijā, bezdarba līmenis aprīlī samazinājies par 0,4%

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) ziņo, ka bezdarba līmenis aprīlī samazinājies par 0,4% punktiem un bija 10,4% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju kopskaita. Mēneša laikā bezdarba līmenis par 0,4% samazinājās arī Daugavpilī un aprīlī bija 10,7%.

2013.gada aprīlī bezdarbnieka statuss Latvijā tika piešķirts 8 419 personām, tas ir par 94 cilvēkiem vairāk nekā martā. 6 905 bezdarbnieki aprīlī iekārtojās pastāvīgā darbā un par to informēja NVA, bet 4 810 zaudēja bezdarbnieka statusu, jo bez attaisnojoša iemesla nepildīja bezdarbnieka pienākumus.

Aprīlī darba devēji pieteica 4001 brīvo darba vietu (par 48,7% vairāk nekā martā). Kopumā aprīļa beigās NVA datu bāzē bija 5 425 darba devēju NVA filiālēs reģistrētās brīvās darba vietas. Visvairāk ar NVA starpniecību darba devēji aprīlī meklēja veikalu pārdevējus, palīgstrādniekus, šuvējus, pavārus, kūdras ieguves palīgstrādniekus, sezonas lauksaimniecības strādniekus.

NVA Attīstības nodaļas vadītājs Egīls Vidžups atzīmē, ka šogad brīvo darba vietu skaits pārsniedz iepriekšējo gadu līmeni, un tas esot saistīts ar dažiem iemesliem: tā ir sezonālo darbu ietekme, otrkārt, tas ir NVA aktīvas sadarbības ar darba devējiem rezultāts. Pozitīva ietekme ir bijusi arī NVA organizētajiem vakanču gadatirgiem reģionos, kuros piedalījās vairāk nekā 120 darba devēju, piedāvājot ap 750 darba vietām.


Написать комментарий