Kas no Saeimas deputātiem no Daugavpils atbalsta pret eiro ieviešanu noskaņotos pilsētniekus?

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Kā ziņots, saskaņā ar portāla Gorod.lv aptaujas rezultātiem, 66% respondentu neatbalsta Latvijā iecerēto pāreju no lata uz eiro, savukārt pētījumu aģentūras „TNS” aprīļa aptaujas dati liecina, ka valstī pret eiro ieviešanu iestājas 62% respondentu. Neskatoties uz iedzīvotāju negatīvu nostāju, valdība turpina runāt par eiro ieviešanas nepieciešamību, kas, kā zināms, notiks nākamgad.

Portāls Gorod.lv izpētīja LR Saeimas arhīvus, lai zinātu, kā deputāti no Daugavpils balsoja par likumprojektu. Minēsim triju balsojumu – par Eiro ieviešanas likuma nodošanu komisijām un likuma divu lasījumu rezultātus.

Pagājušā gada 22.novembrī notika balsošana par likumprojekta nodošanu komisijām: „par” nobalsoja tādi deputāti no Latgales kā Inese Laizāne, Jānis Lāčplēsis, Aleksejs Loskutovs un Juris Viļums, „pret” bija Rihards Eigims un Dmitrijs Rodionovs. Ar 51 balsi (pret bija 36) likumprojekts tika atbalstīts.

Nākamajā balsošanas posmā (likumprojekta izskatīšana pirmajā lasījumā 2012.gada 13.decembrī) deputātu viedoklis nemainījās, tomēr eiro piekritējiem pievienojās vēl divi Saeimas deputāti. 

Iepriekš izteiktu pozīciju deputāti no Latgales saglabāja arī likumprojekta izskatīšanā otrajā lasījumā: „pret” eiro ieviešanu nobalsoja arī Marjana Ivanova-Jevsejeva, bet Rihards Eigims, kurš pirms tam bija pret likumprojektu, nolēma nebalsot.

Jāatzīmē, ka pret Eiro ieviešanas likumu bija 40 „Saskaņas centra” un Zaļo un zemnieku savienības deputāti, kā arī koalīcijas deputāts Jānis Dombrava (VL-TB/LNNK), kurš vēlāk paskaidroja medijiem, ka, viņaprāt, būtu labāk saglabāt savu nacionālo valūtu.

Savukārt Saeimas deputāti no Daugavpils, kuri balsoja „pret”, portālam Gorod.lv skaidroja, ka cilvēki netiek informēti par eiro ieviešanas sekām, tādēļ nav garantiju, ka ieviešanas rezultātā nenotiks strauja cenu kāpšana.


Написать комментарий