Pļaviņš atkal spēlēs kopā ar Šmēdiņu, Pēda ar Samoilovu

foto: ir.lv
foto: ir.lv

No 29. maija līdz 2. jūnijam Brazīlijā risināsies vairākkārt pārceltais Pasaules kausa finālposms, kurā Latviju pārstāvēs Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieki Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš.

Kamēr Mārtiņš un Jānis cīnīsies Brazīlijas smiltīs, viņu šī brīža pārinieki attiecīgi Jānis Pēda un Aleksandrs Samoilovs dosies uz Bādeni (Vācija), kur notiks šīs sezonas pirmais Eiropas čempionāta posms.

Tuvākajās dienās visi trīs Latvijas šī brīža spēcīgākie dueti dosies uz Argentīnu, kur notiks otrais šis sezonas FIVB „Grand Slam” turnīrs. Pirmo reizi šosezon visi trīs Latvijas dueti startēs pamatturnīrā, jo Tomam Šmēdiņam un Ruslanam Sorokinam uz šo posmu piešķirta tā sauktā „wild card”.

Pēc šī turnīra dueti nedaudz pamainīs pāriniekus. Pļaviņš un J. Šmēdiņš kopā ar „bronzas treneri” Aigaru Birzuli dosies uz Brazīliju, lai startētu Pasaules kausa finālposmā, bet pārējā četrotne dosies uz Vāciju, kur Bādenes pilsētā risināsies šīs sezonas pirmais EČ posms. Šajā turnīrā spēkus apvienos Pēda un Samoilovs, bet pēdējā laikā ierastākā virknējumā sacensībām dalību pieteikuši T.Šmēdiņš un Sorokins. Abiem pāriem jau garantētas vietas pamatturnīrā.

Pļaviņš un Šmēdiņš Pasaules kausa finālposmā būs izlikti ar ceturto numuru. Pirmais numurs ticis amerikāņiem Džeikam Gibam un Keisijam Patersonam, otrais - olimpiskajiem sudraba medaļniekiem Alisonam Keruti / Emanuelam Regu (Brazīlija), bet trešais – Vācijas duetam Kajam Matisikam un Džonatanam Erdmanam.

Atgādināsim, ka ceļazīmi uz Kontinentālā kausa finālu, jeb Pasaules kausa finālu Latvija nodrošināja pateicoties tam, ka Londonas olimpiskajās spēlēs startēja divi mūsu pāri.


Написать комментарий