Latvijā top ekociemats Putinka – par godu Putinam

foto: db.lv
foto: db.lv

Kompānija ViaNets uzsākusi attīstīt ekociematu tīklu Blagodat, un viens no topošajiem ciematiem nosaukts Krievijas prezidenta Vladimira Putina vārdā.

Uzņēmuma pārstāvis Aleksejs Holostovs norāda, ka Latvija ir [Krievijai] vistuvākā Eiropas Savienības valsts, kurā ir visvairāk krieviski runājošo, turklāt tā izceļoties ar savu attieksmi pret vides saglabāšanu. Topošie ekociemati atrodoties ekoloģiski tīrās vietās – Ķemeru nacionālā parka tuvumā. Līdzās atrodas lielas ūdenskrātuves, kurās ierīkotas laivu stacijas un netrūkst zivju. Tāpat netālu ir arī sēņu vietas un ogu meži ar medību platībām.

Kā svarīgu faktoru, izvēloties ekociemata atrašanās vietu, kompānija min to, ka tikai stundas brauciena attālumā atrodas Jūrmalas centrs un Rīga.

Pirmais ekociematu tīkla ciemats nosaukts par godu Vladimiram Putinam – Putinka - un atrodas Rīgas rajonā starp Rīgu un Jūrmalu. Putinka sastāv no deviņiem zemes gabaliem, kuru platība ir no 2500 līdz 3300 kvadrātmetriem. Kompānija ir pārliecināta, ka Latvijai ir liels gods, ka viena no tās apdzīvotajām vietām nosaukta par godu «tik ievērojamam cilvēkam, kurš sniedzis lielu ieguldījumu Krievijas un visas pasaules attīstībā».

Tāpat uzņēmums norāda, ka, iegādājoties vairākus zemes gabalus, pircējs un viņa ģimene iegūst uzturēšanās atļauju Latvijā, kas ļauj piecus gadus ceļot pa Šengenas zonas valstīm bez vīzas.

Savukārt, iegādājoties visu ekociematu, tiek sniegta iespēja to nosaukt par godu savai ģimenei, zīmolam vai mīļotajam cilvēkam. Kompānija norāda, ka ir jau saņēmusi daudzus pieteikumus no pazīstamiem politiķiem, sportistiem un šovbiznesa zvaigznēm, kuras vēlas piedalīties projektā.

Uzņēmums patlaban attīsta piecus ekociematu projektus. Papildus Putinkai, paredzēta Medvedevkas (seši zemes gabali), Valuevkas (divi zemes gabali), Viktorijas (pagaidu nosaukums) (seši zemes gabali) un Tomu (pagaidu nosaukums) (septiņi zemesgabali) izbūve.

Mājokļu celtniecība ekociematos paredzēta, izmantojot Finndomo tehnoloģiju, norādīts kompānijas interneta vietnē. Pilnībā aprīkotas mājas cena ir robežās no 550 līdz 700 eiro par kvadrātmetru.

Uzņēmums ViaNets līdz 2011. gadam piederējis apvienības Saskaņas Centrs (SC) biedram Aleksejam Holostovam.

 

 

 

 


Написать комментарий