Rīgā piestās mazāk kruīza kuģu, bet tie būs lielāki

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Rīga šogad gaida 80 tūkstošus kruīza pasažieru; nākamgad galvaspilsētā rīkos kruīziem veltītu konferenci
.

Maijā sākas un septembra beigās noslēdzas kruīza sezona, kura Latvijas galvaspilsētai šogad sola par 20 kuģiem mazāk nekā pērn, taču pasažieru skaita kritums nebūšot pārāk nozīmīgs (no 83 līdz 80 tūkst. pasažieru) lielākas ietilpības kuģu dēļ. Jau janvārī tika uzņemti trīs kruīza kuģi. 


Tā kā Rīga nav Baltijas kruīzu «obligātajā» pieturvietu sarakstā, kurā savukārt ir Kopenhāgena, Pēterburga un arī Tallina, nevarot gaidīt, ka visi kruīzu kuģi viesosies Rīgā katru gadu, skaidro Rīgas brīv­ostas pārvaldes Komunikāciju nodaļas vadītāja Kristiāna Esta.

Tomēr brīvostas līdzdalība kruīza jautājumiem veltītās izstādēs un konferencēs nesusi savus augļus, – nākotnē ir gaidāmi ne tikai jaunu kruīza kompāniju kuģi Rīgā, bet tiks rīkota arī asociācijas Cruise Europe konference (nākamā gada maijā). K. Esta piebilst, ka šogad gaidāmi trīs jauni kuģi – Silver Whisper, kāds ekspedīciju kuģis, kā arī Ocean Dream, kura braucienu organizē Japānā bāzēta starptautiska nevalstiskā organizācija Peace Boat.


Vaicāta par galvenajiem tūrisma maršrutiem, ko pasažieri izvēlējušies šogad, viņa norāda, ka tās ir standarta ekskursijas pa pilsētu ar autobusu vecākiem cilvēkiem vai tiem, kam ir kustību apgrūtinājums, tāpat paredzētas ekskursijas, pa vecpilsētu, dažādas ekskursijas ieskaitot vietējo delikatešu un dzērienu degustēšanu, arī pavārmākslas klases, kur pēc kopīgas iepirkšanās tirgū notiek kopīga ēdienu gatavošana ar vietējiem pavāriem.


Написать комментарий