Hosa atgriežas Rīgas “Dinamo”

foto: Romāns Kokšarovs
foto: Romāns Kokšarovs

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" noslēdzis līgumu ar 31 gadus veco slovāku uzbrucēju Marselu Hosu, kas Rīgā jau vairākkārt ir spēlējis, vēsta rīdzinieku mājaslapa internetā.

Hosa bija "Dinamo" uzbrukuma līderis pirmajās divās KHL sezonās, kā arī palīdzēja ceturtajā sezonā. Kopumā slovāks rīdzinieku sastāvā regulārajā čempionātā aizvadīja 127 spēles, gūstot 65 vārtus un atdodot 48 rezultatīvas piespēles, bet 19 Gagarina kausa mačos atzīmējās ar 11 (9+2) punktiem.

Aizvadītajā sezonā Hosa spēlēja KHL debitantu Prāgas "Lev" rindās, kur 54 spēlēs atzīmējās ar astoņiem gūtajiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm. Piecu KHL sezonu laikā, pārstāvot "Dinamo", "Lev", Kazaņas "Ak Bars" un Maskavas "Spartak" Hosa 263 mačos nopelnījis 180 (95+85) punktus. Gagarina kausā – 14 (11+3) punkti 31 spēlē.

Pirms pievienošanās "Dinamo" Hosa deviņas sezonas aizvadīja Ziemeļamerikā, tostarp spēlēja tādos NHL klubos kā "Canadiens", "Rangers" un "Coyotes", kopumā 251 spēlē (ieskaitot play off turnīru) nopelnot 65 (33+32) rezultativitātes punktus. Hokejists arī vairākkārt pārstāvējis Slovākijas izlasi pasaules čempionātos.

Viens spēlētājs komandu arī pametis – līgumsaistības pārtrauktas ar 31 gadu veco aizsargu Jēkabu Rēdlihu, kurš Rīgā spēlēja kopš 2009. gada. Pērn Rēdlihs 24 regulārā čempionāta spēlēs guva divus vārtus un atdeva vienu rezultatīvi piespēli, kā arī nopelnīja lietderības koeficientu -2, bet Cerības kausā 11 spēlēs izcēlās ar divām piespēlēm.


Написать комментарий