Zinātnieki ir noteikuši dusmu uzliesmojuma sekas

foto: verdiktor.net
foto: verdiktor.net

Dusmu uzliesmojumi ir kaitīgi sirdij. Bija veikts pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā 300 tūkst. no infarkta cietušo pacientu, ziņo portāls top.rbc.ru. Izrādās, ka dusmu uzliesmojumi pastiprina infarkta risku

Jo stiprāks ir dusmu uzliesmojums, jo lielāks risks ciest no infarkta. Varbūtība palielinās līdz 4 reizēm. Pētījuma laikā zinātnieki prasīja dalībniekus par svarīgākajiem notikumiem viņu dzīvē, par ieturamajām diētām un dzīves veidu. Rezultātā 1 484 dalībnieki atzinās, ka regulāri izjūt dusmu uzliesmojumus.

Dusmu uzliesmojumu izraisīja ģimenes problēmas, konflikti darbā, neplānotie braucieni. Zinātnieki apgalvo, ka dusmu laikā izdalās liels daudzums adrenalīna. Šie hormoni paaugstina arteriālo spiedienu, pulsa ritmu, sašaurina asinsvadus, provocē trombu rašanos. Tieši tāpēc dusmas izraisa infarktu.

Speciālisti atzīmē, ka līdzekļu lietošana, kuri novērš hipertoniju, samazina infarkta risku. Ārsti rekomendē lietot tos cilvēkiem, kuriem ir stress. Nepieciešams regulāri veikt fiziskas nodarbības. Cilvēkiem, kuri izjūt stresu jāsaprot, ka viņu veselība ir apdraudēta.


Темы: , , , ,
Написать комментарий