ASV hokejisti ar 8:3 sagrauj Krieviju un iekļūst pusfinālā

foto: www.kasjauns.lv

Pasaules čempionāta pirmajā ceturtdaļfināla spēlē šodien ASV valstsvienība ar 8:3 sagrāva Krievijas izlases hokejistus.

Jau vienā no pirmajiem uzbrukumiem teicama vārtu gūšanas iespēja bija Aleksandram Ovečkinam, taču lieliski nospēlēja 19 gadus vecais amerikāņu vārtsargs Džons Gibsons. Pēc tam spēle izlīdzinājās un 12. minūtē Kreigs Smits vārtu priekšā atrada Polu Ščastniju, kurš atklāja mača rezultātu. Aizritēja tikai 50 sekundes un pēc Tīdžeja Oušī metiena ripa vēlreiz ielidoja Iļjas Brizgalova sargātajos vārtos. Tomēr perioda 16. minūtē Krievijas izlases ceturtā maiņa vienus vārtus atspēlēja, kad no Sergeja Soina piespēles vārtus guva Aleksandrs Svitovs. 

Pirmās trešdaļas beigās un otrā perioda sākumā krievi spēlēja vairākumā, taču amerikāņu pretuzbrukumā pa vārtu pārliktni trāpīja Stīvens Džonta, bet trešdaļas 6. minūtē pretuzbrukumā Neits Tompsons izslidināja ripu starp Brizgalova kājsargiem. Turpinājumā abām komandām bija iespējas spēlēt vairākumā, taču nevienādos sastāvos vārti netika gūti. Bet divarpus minūtes līdz perioda beigām krievu kļūdu savā aizsardzības zonā izmantoja ASV komanda, pēc lieliskas saspēles vārtus gūstot Aleksam Gaļčeņukam.

Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Brizgalovu vārtos nomainīja Semjons Varlamovs, bet jau trešā perioda 2. minūtē Ovečkinam izdevās samazināt rezultāta starpību. Pēc pusminūtes krievi ieguva vairākumu, taču pretuzbrukumā Raiens Kārters panāca 5:2 ASV izlases labā. Tomēr Krievijas izlasei vēl atlika vairāk nekā minūte vairākumā un Aleksandrs Perežogins guva trešos vārtus.

Pēc gūtajiem vārtiem Krievijas hokejisti atkal metās uzbrukumā, tomēr amerikāņu izturēja pretinieku ofensīvu un trešdaļas vidū nopelnīja tiesības spēlēt vairākumā, kuru ar precīzu metienu realizēja Džeikobs Trauba. Turklāt pēc nepilnām divām minūtēm Deivids Moss guva septītos vārtus amerikāņu labā, bet vēl pēc 11 sekundēm Ščastnijs panāca jau graujošo 8:3.


Написать комментарий