Vienreizēju pabalstu dzīvojamo māju remontam plūdu radīto bojājumu novēršanai saņems 18 Daugavpils novada iedzīvotāji

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šodien, 16.maijā, notikušajā Daugavpils novada domes sēdē deputāti pieņēma lēmumu, kas attiecas uz novada iedzīvotājiem, kuru mājokļi cieta pavasara plūdu rezultātā.

Ziņotāja – Daugavpils novada domes Finanšu nodaļas vadītāja Irēna Timšāne – pastāstīja, ka saskaņā ar 2.maijā pieņemtajiem saistošajiem noteikumiem, īpaši izveidotā komisija izskatīja iedzīvotāju iesniegtos pieteikumus, kuros bija norādīts mājoklim nodarīto zaudējumu apmērs. Vēlāk Būvvaldes komisija apsekoja pieteikumos norādītās vietas, lai sagatavotu slēdzienu par zaudējumu apmēru un konstatētu, ka bojājumi radušies pavasara plūdu rezultātā.

Atgādināsim, ka kompensācija ir atkarīga no tā, vai mājoklim nodarīti viegli, vidēji vai smagi bojājumi. Par viegli bojātu dzīvojamo telpu (ja dzīvojamā telpa applūdusi līdz 1.stāva grīdas līmenim) pabalsta apmērs paredzēts Ls 5 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nedrīkst pārsniegt Ls 300; vidēji bojātai dzīvojamai telpai (ja dzīvojamā telpa applūdusi virs 1.stāva grīdas līmeņa) – Ls 10 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nepārsniedz Ls 600; smagi bojātai dzīvojamai telpai (ja dzīvojamā telpa applūdusi virs 1.stāva grīdas līmenim un telpai ir ledus radīti mehāniski bojājumi) – Ls 20 par kvadrātmetru, bet pabalsta kopējā summa nepārsniedz Ls 1200.

Tādējādi 18 novada iedzīvotāji saņems pabalstu, sākot no Ls 261,5 un beidzot ar Ls 1 090, kopumā pabalstos tiks izmaksāti 8117,3 lati. Jāpiebilst, ka lielākoties mājokļiem tika nodarīti viegli bojājumi. Lēmums par pabalstu piešķiršanu 18 novada iedzīvotājiem tika pieņemts vienbalsīgi.

Tomēr sēdes noslēgumā tika lemts jautājums par atteikumu piešķirt vienreizēju pabalstu kādam Daugavpils novada iedzīvotājam. Daugavpils novada domes Juridiskās nodaļas vadītājs Andris Pļaskota paskaidroja atteikumu ar to, ka novada iedzīvotāja pieteikums neatbilst saistošajiem noteikumiem, jo cietusī ēka ir jaunā nepabeigta celtne, nevis pastāvīgā dzīvesvieta. Lēmums nebija pieņemts vienbalsīgi – divi deputāti atturējās no balsošanas.


Написать комментарий