Ķīlis atklāj patiesību par jaunā izglītības un zinātnes ministra iecelšanu

foto: www.7guru.lv
foto: 7guru.lv

Ieceļot Vjačeslavu Dombrovski izglītības un zinātnes ministra amatā, "Reformu partija" (RP) apsolīja "Vienotībai" (V), ka nepieprasīs palielināt svešvalodu lietošanu augstskolās, radio Baltkom programmā "Vopros s pristrastiem" atklāja bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis.

Jāatgādina, ka iepriekš medijos bija izksnējusi informācija par to, ka Vjačeslava Dombrovska iecelšanu ministra amatā RP "iztirgoja" no Nacionālās apvienības (NA) apmaiņā pret solījumu neatgriezties pie idejas par svešvalodu lietošanas paplašināšanu skolās. Savukārt, pēc Ķīļa teiktā, tirgošanās par ministra portfeli un valodu īstenota nevis ar Nacionālo apvienību, bet ar "Vienotību".

"Man šķiet, ka Nacionālā apvienība gribēja kādu citu, tikai lai nebūtu manis. Tas "Vienotībai" bija. "Vienotībai" bija tāda pozīcija, ka visas izmaiņas par svešvalodu lietošanu augstskolās, kas nonāks Ministru kabinetā, netiks virzītas tālāk. Lai Vjačeslavu Dombrovski apstiprinātu ministra amatā, bija noteikums, ka šis likumprojekts netiks virzīts tālāks," skaidro Ķīlis.

Pēc Ķīļa teiktā, līdzīgas tirgošanās politikā ir ierasta lieta.

"Politika, tā ir kompromisu meklēšana, tirgošanās. Piedodiet, tas ir kā tirgū. Jūs pārdodat vienu lēmumu par citu. Piemēram, ir kāds lēmums, kas jāvirza Saeimas komisijā, lai pēc pirmā lasījuma iegūtu otro. Savas frakcijas biedriem jūs sakāt, ka citā komisijā viņiem jābalso par citu lēmumu noteiktā veidā. Un tā frakcijā tiek novērtēts pieprasījums un piedāvājums," atklāj Ķīlis.


Написать комментарий