Jaunais aktieris prezentēja Daugavpils teātrī diplomdarbu par pagātni un tagadni

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Ceturtdien, 16.maijā, Daugavpils teātrī tika atklāta izstāde „Tagadne pagātnē”.

Tā ir neparasta: pirmkārt, tas ir savdabīgs eksperiments un Daugavpils universitātes 4.kursa beidzēja Miroslava Blakunova diplomdarbs, otrkārt, par izstādē redzamo darbu statīviem tika izmantoti pavasara plūdu laikā no Daugavas izzvejotie koku fragmenti.

Jaunais cilvēks atzinās, ka īsajā laikā bija jāpabeidz diplomdarbs un palīgā nāca draugi-mākslinieki – Dmitrijs Ivanovs un Māris Bezarskis. Dažu mēnešu laikā notika aktīvs un intensīvs darbs.

Pēc nākamā teātra menedžera domām, daba pati uzdāvināja viņam izstādes noformējuma ideju: pēc ūdens atkāpšanās Daugavas krasts bija pilns ar koku fragmentiem, māksliniekiem vajadzēja tikai nedaudz tos apstrādāt.

Izstāde ir veltīta latviešu rakstiem, jo pēc Māra Bezarska vārdiem, senie simboli ir aktuāli arī mūsdienās. Sakrālajiem rakstiem, piemēram, auseklim, arī mūsdienās ir slēptā nozīme, rakstus var atrast, izbraucot ārpus pilsētu robežām. Darbos attēlots mākslinieka pagātnes, sakņu redzējums un aktīvi tagadnes meklējumi.

Māris piedāvā apmeklētāju uzmanībai savas skulptūras: viena no tām veltīta dvēselei, kura bieži vien nēsā maskas, jo cilvēkam bail atklāties, kļūt par neaizsargātu citu cilvēku priekšā. Otrā skulptūra simbolizē kādu garu, kas sargā mūs no ļauna.

Vēl viens ekspozīcijas autors – Dmitrijs Ivanovs – ir pārliecināts, ka Daugavpilī dzīvo daudz talantīgu jauniešu.

Miroslavs Blakunovs pilnībā attaisno teicienu, ka talantīgs cilvēks ir talantīgs visā. Viņš lieliski dejo un ir Daugavpils teātra deju trupas dejotājs, labs aktieris (atveidoja galvenās varones brāli mūziklā „Dāmu paradīze”), un vēl viņš ir talantīgs pasākumu rīkotājs.

Tuvākajos nākotnes plānos ir universitātes pabeigšana, viņam patīk mācīties, tādēļ, iespējams, no jaunā mācību gada sāks apgūt aktiermākslu Daugavpilī.

Izstāde teātra foajē apskatāma līdz jūnija beigām.



Написать комментарий