Šodien pārskaitīs kompensāciju Daugavpils pilsētas iedzīvotājiem, kuru mājokļi cieta pavasara plūdos

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes izpilddirektors Andrejs Kursītis paziņoja portālam Gorod.lv, ka 16.maijā īpaši izveidotā komisija izskatīja 40 pieteikumus par zaudējumu kompensāciju, kurus iesniedza pilsētnieki, kuru mājokļi cieta šā gada pavasara plūdos.

Savukārt izpilddirektora vietniece Ināra Artekova paziņoja, ka no komisijas saņemti 36 apstiprināti pieteikumi, kuri 17.maijā tiks nosūtīti Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai.

Šobrīd komisijas apstiprināta zaudējumu summa ir 19 354 lati. Minētā summa, iespējams, tiks koriģēta, jo komisijas locekļiem radušies jautājumi sakarā ar dažiem dokumentiem, atzīmēja I.Artekova. 

17.maijā visiem iedzīvotājiem tiks pārskaitītas iedalītās summas, jo valdības lēmums par 50% kompensāciju atlīdzināšanu pašvaldībai 20.maijā tiks pieņemts, pamatojoties uz maksājumus apliecinošiem dokumentiem. 

Pēc izpilddirektora vietnieces domām, pašvaldībā griezušies iedzīvotāji saņems maksimālo iespējamo zaudējumu kompensāciju. Sākotnēji pašvaldības rīcībā bija informācija par 25 cietušajām mājām Brjanskas un Pureņu ielā, bet pēc saistošo noteikumu apstiprināšanas pieteikumu skaits pieauga.

Pēc A.Kursīša informācijas, pavasara plūdu laikā pašvaldībai nodarīto zaudējumu kopējais apmērs ir 324 907 lati, no kuriem 12 300 lati bija nepieciešami ceļiem, 234 tūkst. – dambja stiprināšanai, 21 tūkst. – teritoriju sakārtošanai, pārējie līdzekļi – citiem sakārtošanas darbiem, ūdens piegādei utt.


Написать комментарий