Noteikti uzvarētāji projektu konkursā „Uzlabosim savu ikdienu!”

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Portāls Gorod.lv ziņojis, ka trešo reizi Daugavpils novada dome bija izsludinājusi projektu konkursu jaunatnei „Uzlabosim savu ikdienu!”

Jāpiebilst, ka pieteikumu pieņemšana beidzās 19.aprīlī, savukārt šodien, 17.maijā, paziņoti konkursa rezultāti.

Daugavpils novada domes jaunatnes projektu koordinatore Iluta Kriškijāne paziņoja, ka kopumā bija saņemti 16 pieteikumi no Demenes, Tabores, Naujenes, Višķu, Salienas, Medumu, Dubnas, Līksnas, Kalupes, Maļinovas, Sventes, Nīcgales, Vecsalienas, Vaboles un Kalkūnes pagasta jauniešiem.

Saskaņā ar konkursa nolikumu līdzekļus 500 latu apmērā varēja piešķirt 4 projektiem, tādēļ par uzvarētāju tika atzīts jauniešu no Nīcgales projekts „Vingrošanas aprīkojuma otrā elpa”. Ar šī projekta palīdzību jaunieši plāno papildināt atpūtas laukumu Nīcgales pagastā, pārvietot un nokrāsot veco aprīkojumu. Projektu plānots īstenot no 2013.gada 1.jūlija līdz 1.septembrim.

Otro vietu ieņēma projekts, kas saņēma par vienu punktu mazāk, un tā ir Višķu pagasta jauniešu organizācijas „VJCS” ideja. Ar projekta „Esam par aktīvu jaunatni!” palīdzību jaunieši plāno iegādāties sporta inventāru, kas tiks uzstādīts jauniešu pulcēšanās vietā. Plānots uzstādīt tenisa galdu, iegādāties šahu, galda hokeju, novusa galdu un citu inventāru, kas ļaus jauniešiem kvalitatīvāk pavadīt brīvo laiku.

Par trešo uzvarētāju kļuva Višķu pagasta jauniešu organizācijas „Smile for Life” projekts „Labāk zāģēt nekā brāķēt”. Pateicoties iedalītajiem 500 latiem, Višķu pagastā tiks rīkotas četras radošās darbnīcas, kuru ietvaros jaunieši varēs apgūt kokgriešanu, iemācīsies izmantot dažādus instrumentus, izgatavos rotājumus, kas tiks izmantoti dažādos pasākumos.

Savukārt par ceturto konkursa uzvarētāju atzina Vaboles pagasta jauniešu organizācijas „Ļepetnīks” projektu „Uzlabo savu sporta kultūru”. Ar finansējuma palīdzību jaunieši varēs iegādāties basketbola statīvu ar grozu, volejbola tīklu un bumbas, kā arī izgatavot soliņus no vecām mēbelēm.


Написать комментарий