340 Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma dalībnieki 17.maijā Daugavpilī apspriedīs sadarbības jautājumus

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šodien, 17.maijā, Daugavpilī norisinās II Latvijas - Baltkrievijas sadraudzības pilsētu forums, kas ir veltīts Latvijas un Baltkrievijas sadarbībai.

Forumā piedalās 37 Baltkrievijas pilsētu pārstāvji (vairāk nekā 150 delegāti) un vairāk nekā 190 cilvēki no Latvijas, kopējais foruma dalībnieku skaits ir vairāk nekā 340 cilvēki, tostarp mākslinieciskie kolektīvi un uzņēmēji. Pasākuma viesu vidū – Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētājs B.Batura, LR vēstnieks Baltkrievijas Republikā M.Popkovs un Baltkrievijas Republikas vēstnieks Latvijā A.Gerasimenko.

Forumu atklāja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova, kura pastāstīja par pilsētu, par veiksmīgu sadarbību ar Baltkrieviju, par kopīgiem projektiem, valstu sadarbību vienkāršotas robežu šķērsošanas jautājumā utt. 

Domes priekšsēdētāja paziņoja, ka pērn preču aprite starp Latviju un Baltkrieviju turpinājusi aug, pēdējā laikā eksporta un importa operāciju apjoms palielinājies vairākas reizes: 2004.gadā tas bija 398 miljoni dolāru, bet 2012.gadā – 3,4 miljards dolāru. Tiek attīstīta reģionālā sadarbība, gada sākumā sadarbības vienošanās parakstīja 44 valstu pilsētu un rajonu sadarbības pāri. 

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja pozitīvi novērtēja divu valstu sadarbību, savukārt Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētājs B.Batura izteica domu, ka sadarbība varētu būt produktīvāka. 

B.Batura pateicās foruma rīkotājiem un atzīmēja, ka šādu tikšanos rezultātā sadraudzības pilsētas sadarbojas daudz aktīvāk. Minot dažus ekonomiskos rādītājus, Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētājs atzīmēja, ka sadraudzības pilsētu sadarbība nepietiekami ietekmē divu valstu ekonomiskās sadarbības attīstību, jo tās ietvaros pilsētas piedalās dažādos semināros, izstādēs, tomēr līgumi reāli nedarbojas.

Pēc B.Baturas uzrunas ar negaidītiem paziņojumiem, foruma dalībniekus sveica vēstnieki, kuri novēlēja produktīvu darbu pasākuma ietvaros. Foruma gaitā tiks piedāvāti dažādi ziņojumi un sadarbības līgumu parakstīšana.

Domes telpās notiks plenārsēde, bet LKC norisināsies uzņēmēju izstāde, kuras laikā notiks arī degustācijas. Vienības laukumā no plkst.13:00 notiks radošo kolektīvu koncerts un Latvijas un Baltkrievijas amatnieku tirdziņš.



Написать комментарий