Ņina Ivanova: Ceram, ka sadarbība ar Latviju dos rezultātu, nevis būs emociju līmenī

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šodien, 17.maijā, Daugavpilī norisinās II Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu forums, kurā piedalās Baltkrievijas pilsētu un Latvijas pašvaldību pārstāvji.

Baltkrievijas sadraudzības pilsētu organizācijas priekšsēdētāja Ņina Ivanova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka foruma rezultātā cer uz pietiekamu labu attiecību uzlabošanos.

Viņasprāt, šobrīd visvairāk viņus interesē sadarbības attīstība ekonomikas jomā. „Gribētos, lai, izņemot pozitīvas emocijas, abas puses redzētu rezultātus šajā nozīmīgajā jomā. Pērn līdzīga tikšanās norisinājās Baltkrievijas teritorijā. Sadraudzības pilsētu skaits pieaug – pirmā foruma laikā bija tikai 8 sadarbības pāri, šobrīd to ir 20.  

Sadarbības rezultātā pagājušajā gadā centāmies aktivizēt sadarbību ekonomikas jomā. Nolēmām neapstāties pie sasniegtā, salīdzināt pozīcijas, jo nerealizēto iespēju joprojām ir daudz. Ceram, ka šodien tiks par to runāts, un nākamās tikšanās laikā konstatēsim vēl labākus rezultātus, jo šodien Otrā foruma gaitā tiks parakstīti jauni sadarbības līgumi”, paskaidroja Ņ.Ivanova.

Jāatzīmē, ka forumā Daugavpilī piedalās gan sadraudzības pilsētas, gan partneri. Partnerattiecības tiek noslēgtas uz kādu noteikto laiku, savukārt sadraudzības līgumi tiek slēgti uz mūžu. Piemēram, pilsētas var ap 10 gadiem nesadarboties ar sadraudzības pilsētu, un tad atsākt sadarbību, neparakstot nekādus papilddokumentus.


Написать комментарий