Piecu sadarbības līgumu noslēgšana Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma ietvaros palikusi aizkadrā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 17.maijā, Daugavpilī notiekošā II Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma ietvaros tika piedāvāti tā dalībnieku ziņojumi, kā arī tika parakstīta rezolūcija un vairāki sadarbības līgumi.

Rezolūcija ir publiski pieejama, savukārt Latvijas un Baltkrievijas pilsētu un ciematu parakstīto līgumu saturs pagaidām tiek turēts noslēpumā. 

Foruma moderators paziņoja tikai to, ka šoreiz pilsētas sagatavoja jaunā tipa līgumus, neviens no kuriem netiks aizmirsts un kļūs par pamatu pušu ekonomiskai sadarbībai un attīstībai.

Zināms, ka 5 līgumus svinīgi parakstīja Oršas pilsēta un Mārupes pagasts, Krāslava un Gorku pilsēta, Zilupe un pilsētas tipa ciemats Šarkovsčina, Auce un Nesviža, Ludza un Zaslavļa.

Jāatzīmē, ka I Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma ietvaros kas pērn norisinājās Novopolockā, bija parakstīti 12 sadarbības līgumi.

Savukārt rezolūcijā tiek runāts par partnersakaru paplašināšanu, tirdzniecības un ekonomisko, lietišķo un kultūras sakaru attīstību, starptautisko fondu līdzekļu kopīgā piesaisti, nevalstisko sakaru izveides turpināšanu sabiedrisko organizāciju starpā.

Forumā piedalās vairāk nekā 340 cilvēku, un tā turpinājumā Daugavpils galvenajā laukumā notiks tirdziņš un koncerts, vēlāk – darbs grupās, starptautisko parlamentāro grupu tikšanās, pasākumi cietoksnī un M.Rotko mākslas centrā.

 

 


Написать комментарий