Astoņi sportisti no Daugavpils piedalījās «OPEN KARATE CHAMPIONSHIP – JELGAVA 2013» un ieguva 18 godalgas

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portālm Gorod.lv „Sochin karate club” kluba vadītājs Sergejs Ivaņko pastāstīja, ka 11.maijā Jelgavā norisinājās starptautiskās sacensības karatē „Open Karate championship – Jelgava 2013”. 

Sacensības norisinājās pēc WKF (World karate federation) noteikumiem, kas liecina par augstu konkurences līmeni dalībnieku vidū. Sacensības notika trijās kategorijās: kata, kumitē, sumo.

«Sochin karate klub» piedalījās tāda veida sacensībās pirmo reizi, neskatoties uz to rezultāti ir ļoti iepriecinoši – 8 sportisti ieguva 18 godalgas. Kata grupā zelta medaļas Alisai Ivaņko un Emīlam Mihejevam, savukārt sumo labākais bija Deniss Kuranovs.

„Alisa piedalījās sacensībās ar nopietnu kājas traumu, taču atrada sevī spēkus un izcīnīja zeltu, apsteidzot citus dalībniekus. Uzstājoties kumitē un sumo kategorijās Alisa cīnījās piesardzīgi, jo gūtā trauma traucēja, tāpēc sportiste ieguva bronzu šajās kategorijās,” pastāstīja treneris.

Sergejs Ivaņko atzīmēja tos sportistus, kuri piedalījās sacensības pirmo reizi, trenējoties tikai dažus mēnešus sasniedza ļoti labus rezultātus - Emīls Mihejevs ieguva pirmo vietu kata kategorijā, kā arī otrās vietas kumitē un sumo. Juliāna Daukšte līdz sacensībām bija trenējusies šajā sporta veidā vēl mazāk un viņai bija baltā josta, bet tas netraucēja viņai iegūt bronzu kumitē.  Vladislavam Romancevičam arī ir baltā josta, ieguva trešo vietu kumitē. Vladislavs uzstājās arī 14-15 gadu vecuma kategorijā, izcīnīja bronzu.

Ļoti labi uzstājās Deniss Kuranovs, viņš bija vienā solī no zelta, zaudēja stipram pretiniekam Davidovam – 6:5. Labi sacensībās uzstājās Nikolajs Romancevičs (bronza kate kategorijā), Niks Isačenko (bronza sumo kategorijā), Armands Grosbergs, kuram bija stipri pretinieki.

12.maijā ierobežotā sastāvā (2 sportisti – Nikolajs Romancevičs, Deniss Kuranovs) un viņu vecāki apmeklēja Salaspili, kur norisinājās  karatē starptautiskais čempionāts arī pēc WKF noteikumiem, Sergejs Ivaņko atzīmēja, ka čempionāta dalībnieki bija vēl stiprāki.

Nikolajs Romancevičs piedalījās 8 cīņās, ieguva bronzu. Kata un komandas kumitē viņš bija ceturtais, individuālajā kumitē cīņā viņš ieguva 2.vietu.

Ļoti sarežģīti bija Denisam Kuranovam, neskatoties uz to, ka viņš ir pasaules čempions šotokan karatē (Itālija 2011), WKF noteikumi bija sarežģītāki, tāpēc arī pretinieki bija daudz stiprāki. Deniss uzstājās vairākas reizes un ieguva bronzu.

Kopsavilkumā klubam divu dienu laikā izdevās iegūt 21 godalgu – 3 zelta medaļas, 5 – sudraba medaļas un 13 bronzas medaļas.

Īpašu pateicību treneris izteica sportistu vecākiem, kuri aktīvi palīdzēja – Aleksejam Mihejevam, kā arī pateicas vecākiem, kuri devās līdzi uz sacensībām – Ivaram Grosbergam un Vladimiram Romancevičam.

Sportistus tuvākajā nākotnē sagaida interesanta vasaras nometne un eksāmens. 



Написать комментарий