No cilvēkiem sūdzības par nepamatotu ievietošanu Kredītreģistrā

foto: creditpro.lv
foto: creditpro.lv

Šogad pirmajā ceturksnī Latvijas Banka saņēma trīs personu pretenzijas par kļūdaini vai nepamatoti Kredītu reģistrā iekļautajām ziņām par personas saistībām, liecina centrālās bankas sniegtā informācija.

 

Visos gadījumos Kredītu reģistra dalībnieki atzina savas kļūdas un laboja reģistrā iekļautās ziņas.

Pirmajā ceturksnī Kredītu reģistra dalībnieki veikuši 4 027 519 pieprasījumus. 96,68% pieprasījumu veica kredītiestādes, 3,26% - saistītās komercsabiedrības, savukārt apdrošinātāji un krājaizdevu sabiedrības kopā - 0,05%.

Marta beigās Kredītu reģistrā bija 101 dalībnieks - 23 Latvijā reģistrētas kredītiestādes un septiņas ārvalstu kredītiestāžu filiāles, 29 komercsabiedrības, kuras sniedz ar kredītrisku saistītus finanšu pakalpojumus un kurām ir ciešas attiecības ar kredītiestādēm, septiņi apdrošinātāji un 35 krājaizdevu sabiedrības. Kredītu reģistrā ir pieci dalībnieki ar ierobežotu statusu.

Marta beigās Kredītu reģistrā bija ziņas kopā par 1 005 610 personām, no kurām 92,8% ir fiziskas personas rezidenti, 1% - fiziskas personas nerezidenti, 5,3% - juridiskas personas rezidenti un 0,9% - juridiskas personas nerezidenti.

Pirmā ceturkšņa beigās no Kredītu reģistrā iekļautajām 3 048 543 saistībām izbeigušās bija 61,1% saistību, 31,7% saistību bija normālas, 5,8% - atgūšanas procesā, 1,4% - pārstrukturētas.


Написать комментарий