Latviešu radītais Froont atvieglos interneta lapu izstrādi

foto: www.facebook.com

Latviešu radītais tīmekļa rīks Froont krietni vien atvieglos jaunu interneta mājas lapu izstrādi, jo to dizaineri savas radošās idejas varēs īstenot patstāvīgi, neatkarīgi no programmētājiem.

Ja līdzšinējā interneta lapu izveidē bija ierasts, ka dizainers, piemēram, fotošopā sagatavo skici un to vēlāk nosūta programmētājam, lai tas uzraksta attiecīgās koda rindas, cerot, ka iznākums būs tāds, kā plānots, tad ar Froont māksliniekam ir dota brīvība pašam pie datora ekrāna bīdīt klucīšus, rakstīt tekstus, mainīt krāsas, kamēr tiek iegūts vajadzīgais rezultāts. Būtībā Froont no mājas lapas izstrādes izslēdz programmētājus, kas bieži vien pat ir labi, raksta Techcrunch.com.

Froont priekšrocības jo īpaši izpaužas tad, kad nepieciešams zināt, kā interneta vietne izskatīses dažādās ierīcēs, dažāda izmēra un izšķirtspējas ekrānos. Ja izstrādes procesā ir iesaistīts programmētājs, tad skiču pārsūtīšana un eksperimenti ar kodiem var novest pie iecerētā dizaina nianšu zuduma. Ar Froont, kas mājas lapas izstrādē ļauj izmantot vienkāršo drag&drop funkciju, šāda varbūtība faktiski nepastāv, jo interneta vietnes dizaina izstrāde notiek mākonī, bet tas ir pieejams no jebkura stacionārā datora vai mobilās ierīces. Attiecīgi jau izstrādes procesā Froont lietotājam ir iespēja pārliecināties, ka viedtālruņa vai planšetes ekrānā interneta lapa izskatīsies tikpat labi un būs tikpat funkcionāla kā datora monitorā.

Kā norāda Techcrunch.com, Froont rīks, lai arī pagaidām tiek piedāvāts BETA izstrādes režīmā, ir diezgan ērti lietojams un nav sevišķi ierobežojošs. Tajā jau ir iekļauta virkne darbarīku un mājas lapas būvēšanas procesā pārsvarā pietiek ar vienkāršo drag&drop. Tādējādi objektu novietošana, teksta ievadīšana, attēlu augšupielādēšana un variēšana ar izkārtojumu ir ļoti vienkārša.

Līdzīgs mājas lapu izstrādes rīks ir Adobe Reflow, taču Froont veidotāji norāda, ka tā galvenā priekšrocība ir iespēja darboties interneta pārlūkā. Tas nozīmē, ka nav nekādu problēmu sagatavi atrādīt sadarbības partneriem vai citiem dizaineriem un tamlīdzīgi.  

Froont dibinātāji ir Sandijs Ruļuks, Andris Sīlis un Anna Andersone. Uzņēmums caur Somijas tehnoloģiju uzņēmumu finansēšanas fondu Inventure ir ieguvis 100 000 eiro, un tā darbība tiek koordinēta no Sanfrancisko (ASV), Somijas un Latvijas. Froont veidotāju pārraudzībā ir arī satura pārvaldības sistēma www.berta.me.


Написать комментарий