Ķīlis: Divi no trīs politiķiem ir idioti 1

foto: www.ir.lv
foto: ir.lv

Bijušais izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis uzskata, ka 60-70% no Latvijas politiķiem atbilst "idiota" aprakstam. Tādu viedokli viņš pauda radio Baltkom raidījumā "Vopros s pristrastiem

Pēc demisijas paziņojuma Ķīlis savā "Twitter" kontā rakstīja: "Es nekur nepazūdu un beidzot varēšu darīt, ko labi māku - analīze un stratēģiski risinājumi. Arī idiotus tagad tiešajā ēterā tā varēšu saukt".

Idiotu vārdus gan viņš atteicās nosaukt, sakot, ka tas nebūtu korekti, savukārt aptuvenu idiotu īpatsvaru viņš gan neslēpa: "Aptuveni 60 – 70 % atbilst šim aprakstam," teica Ķīlis.

Turklāt tādi ekspemplāri ir arī partijā, kas viņu virzījusi ministra amatam.

Atskatoties uz paveikto ministra amatā, Ķīlis nenožēlo, ka neveidoja aktīvāku dialogu ar izglītības nozares vadību. Pēc viņa teiktā, lielāko daļu jau sen bija jāatlaiž.

"Es nedomāju, ka, nerunājot ar šo grupu – ar tiem pāris simtiem cilvēku, kas pārvalda nozari, esmu darījis nepareizi. Es nesēdēju ar viņiem saunās un pa krogiem nestaigāju," sacīja Ķīlis.

Pēc bijušā ministra teiktā, divām trešdaļām izglītības nozares vadības būtu jāmeklē cits darbs.

"Es domāju, ka tie 60-70%, kas regulē nozari, ir vienkārši jānomaina. Viņi savu laiku nodzīvojuši, visu, ko varēja, paņēmuši, un viss. Vadītāji – tas ir svarīgi. Tas neattiecas uz pasniedzējiem, skolotājiem. Vadītājiem ir laiks doties pensijā vai meklēt kādu citu darbu, daudz mierīgāku. Un tad šī sistēma mainīsies. Kāpēc ar viņiem būtu jāveido diologs?" piebilst Ķīlis.


Написать комментарий

pilnīgi piekrītu Ķīļa teiktajam