Muzeju nakts Daugavpilī: Ekskursijas ar lukturīšiem pa hospitāli, rinda uz M.Rotko mākslas centru, veļa parkā un braucieni ar baikeriem

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Šogad Muzeju nakts ietvaros Daugavpilī notika plaši pasākumi, akcijā iesaistījās daudz lielāks kultūrvēsturisko objektu skaits, kurus varēja bezmaksas apmeklēt, ļoti liels bija arī apmeklētāju skaits. Nācās nožēlot tikai vienu – to, ka nevar būt vairākās vietās vienlaicīgi.

Droši vien šī gada Muzeju nakts apmeklētāka vieta bija Daugavpils cietoksnis. Ilgi pirms plkst.20:00 bija izveidojusies un visu laiku auga rinda pie M.Rotko mākslas centra.

Tomēr Daugavpils pērlē bija daudz interesantu pasākumu arī bez slavenā mākslas centra apmeklēšanas. Ļoti pieprasītas bija ekskursijas pa Cietoksni tā pārvaldnieka Jāņa Dukšinska vadībā, cietokšņa parkā varēja noklausīties interesantu stāstu par sikspārņiem un pat iepazīties ar šis sugas pārstāvi, kā arī apmeklēt Ūdenstorni un pastaigāties pa aizsargvaļņiem.

Taču vislielāko sajūsmu apmeklētājos izraisīja ekskursija ar lukturīšiem pa bijušā kara hospitāļa ēku: pieaugušie un bērni izbaudīja pastaigas pa gariem gaiteņiem, ejot norādītajā virzienā. Pēc izmēra hospitālis ir gandrīz tikpat liels kā M.Rotko mākslas centrs, savukārt 20 gadu laikā neizvēdinājusies korvalola smaka piešķīra ekskursijai neparastu noskaņu.

Agrāk viss tika veidots pamatīgi: līdz šim laikam sienās ir padomju laika slēdži, flīzes. Uz durvīm uzrakstītais brīdinājums, ka bez uzsvārča ieeja esot aizliegta, patika ekskursantiem, daudzi no kuriem fotografējās uz tā fona. Bija iespēja apmeklēt arī Veselības stūrīti, apskatīt intensīvās terapijas shēmas un lielo operāciju zāli.

Solītais lāzeršovs uz Dubrovina parkā izkarinātas veļas fona izraisīja nelielu apjukumu, bet koncerts Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja pagalmā ļoti iepriecināja, daudzi interesenti vēlējās pavizināties pa pilsētas centru ar baikeriem.

Savukārt tie, kuri apmeklēja pilsētas sinagogu, noklausījās Josifa Račko ironisku un uzjautrinošu stāstu par jūdaismu, apmeklēja muzeju.



Написать комментарий