Daugavpils novada domes konkursa ietvaros vasarā tiks rīkotas 5 nometnes

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Portāls Gorod.lv jau ziņojis, ka šogad pirmo reizi tika izsludināts Daugavpils novada jauniešu brīvā laika organizēšanas projektu konkurss ar mērķi atbalstīt jauniešu brīvā laika organizēšanu un neformālās izglītības nometņu norisi Daugavpils novadā.

Tādēļ visas pašvaldību un nevalstiskās organizācijas, kuras reģistrētas LR Uzņēmumu reģistrā un darbojas Daugavpils novada teritorijā, no 2013.gada 1.marta līdz 19.aprīlim varēja iesniegt savus projektus.

Daugavpils novada domes Jaunatnes lietu projektu koordinatore Iluta Kriškijāne paziņoja, ka konkursa ietvaros saņemti 10 pieteikumi, 5 no kuriem tika atbalstīti.

Par konkursa uzvarētāju tika pasludināts Naujenes pamatskolas iesniegtais projekts „5 dienas Meiteņu zemē”. No 2013. gada 5. augusta līdz 9. augustam tiks organizēta nometne 15 meitenēm vecumā no 13 līdz 18 gadiem no Naujenes pagasta. Sadarbojoties ar dažādiem speciālistiem, meitenes apgūs teorētisko un praktisko uzdevumu ciklu par veselīga dzīvesveida pamatiem, ģimenes attiecību un ģimenes plānošanas jautājumiem, saskarsmes kultūru, sava vizuālā tēla estētiskā pilnveidošanā u.c.

Tika atbalstīts arī Kalupes pagasta pārvaldes iesniegtais projekts „Nometne Kalupes jauniešiem „Lai tēvu zeme neaizaug””. Tiks organizēta piecu dienu jauniešu nometne, kurā tiks iesaistīti 20 jaunieši ar mērķi organizēt informatīvas un motivējošas aktivitātes jauniešu nometnes ietvaros Kalupes pagasta attīstību veicinošu projektu nodrošināšanai. Jauniešiem būs iespēja piedalīties teorētiskajās un praktiskajās nodarbībās par projektu rakstīšanu un vadīšanu, kopā ar pārvaldes darbiniekiem piedalīties diskusijā, jaunieši ģenerēs idejas turpmākajiem projektiem, kā arī piedalīsies vienas dienas sportiskajās aktivitātēs.

Tabores pamatskolas projekta „Varavīksne” ietvaros 20 jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem varēs piedalīties nometnē „Varavīksne”, kuras ideja ir „Dzīve – tā ir varavīksne, kuru krāsojam mēs paši”. Sadarbībā ar Tabores pamatskolas skolotājiem jauniešiem katra diena nometnē būs iekrāsota ar citu krāsu, kas nosaka dienas tematiku.

Biedrības „Silenes stariņi” iesniegtā projekta „Sporta un atpūtas nometne „Atklāj sevi”” ietvaros 12 Skrudalienas pagasta jaunieši vecumā no 13 līdz 15 gadiem dosies pārgājienos, veidos savā pagastā dabas taku ap skolu, piedalīsies sportiskajās aktivitātēs.

Tika atbalstīts arī Birznieku pamatskolas projekts „Jauniešu nometnes „Radošs piedzīvojums” organizēšana Laucesas pagastā”. 15 Laucesas pagasta jauniešiem vecumā no 13 līdz 18 gadiem būs iespēja piedalīties tādās radošajās darbnīcās kā ziepju gatavošana, sveču liešana, dekupāža u.c.

Konkursa rīkotāji izteica lielu pateicību visiem projektu iesniedzējiem, kā arī novēlēja radošas, interesantas un aktīvas šo nometņu norises dienas Daugavpils novada jauniešiem, lai būtu, ko atcerēties.


Написать комментарий