Mēs un Mediācijas

foto: www.reitingi.lv

Mediācijas padome Daugavpilī 2013.gada 21.maijā pl. 12.00 rīko diskusiju par tēmu Mēs un Mediācija.

Mediācijas padome šogad īsteno projektu Mediācijas jomā darbojošos biedrību kapacitātes celšana mediācijas pakalpojuma ieviešanā, kur viena no galvenajām aktivitātēm ir konsultācijas ar sadarbības partneriem, darba grupas un apaļā galda diskusijas ar Tieslietu ministriju, tiesām, pašvaldībām, bāriņtiesām un citām ieinteresētām organizācijām mediācijas pakalpojuma piedāvājuma un pieprasījuma veidošanā.

Šīs aktivitātes ietvaros šī gada 21. maijā Daugavpilī notiks apaļā gada diskusija par tēmu: Mēs un Mediācija. Diskusijā ir aicināti piedalīties Daugavpils domes pārstāvji, Daugavpils tiesas pārstāvji, Daugavpils bāriņtiesas pārstāvji, Daugavpils probācijas dienesta pārstāvji, advokātu biroji, Daugavpils sociālā dienesta pārstāvji,  mēdiji un citi interesenti.

Pasākuma laikā Mediācijas padomes valdes priekšsēdētāja Laima Ārija Zelmene informēs klātesošos ar Mediācijas padomes paveikto un turpmākajiem plāniem. Sanāksmes gaitā tiks pārrunāti ar Mediācijas likumprojekta aktualitāti un virzību saistītie jautājumi. Diskusijas dalībnieki ir aicināti dalīties pārdomās par mediācijas vietu dažādās jomās un nozarēs. Kopīgiem spēkiem meklēsim veidu, kā popularizēt un padarīt dažādām sabiedrības grupām pieejamu šo jauno un progresīvo strīdu risināšanas veidu, kura ieviešanas mērķis valsts mērogā ir atslogot tiesu darbu un harmonizēt savstarpējās attiecības.


Написать комментарий