Muzeju naktī Daugavpils M.Rotko mākslas centru apmeklēja teju 3 000 cilvēku

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Marka Rotko mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs pastāstīja portālam Gorod.lv, ka Muzeju naktī jaunu kultūras objektu apmeklēja ap 3 000 cilvēku.

Pēc centra direktora vārdiem, apmeklētāju vidū bija ne tikai daugavpilieši, bet arī citu Latvijas pilsētu iedzīvotāji, kā arī viesi no Lietuvas. Preiļu, Ludzas, Krāslavas, Rīgas, Jersikas un citu pilsētu iedzīvotāji izmantoja iespēju bezmaksas apmeklēt Austrumeiropas lielāko mākslas centru.

Apmeklētāju skaitu noteica ar visiem Centra apmeklētājiem izsniedzamo rokassprādžu skaitu. Muzeju naktī varēja aplūkot visas ekspozīcijas, izņemot zāli ar M.Rotko oriģināldarbiem. Pēc A.Burunova vārdiem, tas tika darīts drošības nolūkos.

Tāpat tika parūpēts, lai Centru varētu apmeklēt arī vecāki ar maziem bērniem un ratiņiem, kā arī cilvēki ar īpašām vajadzībām.

Visi interesenti varēja piedalīties kopbildes radīšanā. Tiesa, dažu mākslinieku-amatieru fantāzijas lidojums beidzās ar vārdiem: „Es tevi mīlu”. Tomēr šajā pasākumā iesaistījās liels cilvēku skaits.

Rinda pie M.Rotko mākslas centra bija izveidojusies ilgi pirms tā atklāšanas, tādēļ Centra darba laiks tika pagarināts par stundu, lai katrs interesents varētu to apmeklēt. Rezultātā pēdējie apmeklētāji atstāja daudzfunkcionālo centru vienos naktī.

Aleksejs Burunovs atzīmēja, ka mākslas centrs piedalījās akcijā „Muzeju nakts”, lai ne tikai parādītu ekspozīcijas, bet arī iepazīstinātu ar Centru, lai cilvēkiem rastos par to priekšstats. „Jāatzīstas, ka neapmierināto apmeklētāju nebija. Daži, izejot no Centra, atkal stājas rindā, laikam ne visu apskatīja”, pastāstīja M.Rotko mākslas centra direktors.


Написать комментарий