Aviokompānijas dēļ tūristi nonāk pavisam citā kontinentā

Amerikāņu tūristi, kas bija devušies ceļā uz Āfriku, rezultātā nonāca otrā pasaules malā aviokompānijas "Turkish Airlines" kļūdas dēļ, kuras darbinieki sajauca lidostas kodus, raksta ārvalstu mediji

Rezultātā tūristi Sendija Valdivizio kopā ar savu vīru Traitu Vo no Losandželosas aizlidoja nevis uz Dakāru Senegālā, kā bija plānots, bet uz Bangladešas galvaspilsētu Daku.

Dakāras lidostas kods ir DKR, bet lidostas Dakā – DAC.

Pēc tūristu teiktā, pēc tam, kad stjuarte paziņoja, ka sākts lidojums uz Daku, viņi nolēma, ka aviokompānijas darbiniece turku akcenta dēļ vienkārši nesaprotami nosauca Dakāru.

Bet, kad lidmašīna tiešām nolaidās Bangladešas galvaspilsētā, pāris informēja aviokompāniju par kļūdu. Tomēr atzīt savu kļūdu "Turkish Airlines" nesteidzās. Tikai pēc 12 stundām aviokompānija organizēja ceļotāju nokļūšanu Dienvidāfrikā. Turklāt tūristu bagāža Senegālā tika nogādāta divas dienas pēc viņu pašu ierašanās.

Neskatoties uz to, ka incidents notika vēl pagājušā gada decembrī, zināms par to kļuva tikai tagad – pēc ilgiem amerikāņu pūliņiem saņemt kompensāciju.

"Pie "Turkish Airlines" es vēršos katru piektdienu jau četrus mēnešus pēc kārtas. Katru reizi viņi saka, ka izskatīs manu lietu un piezvanīs man, bet joprojām nekādu zvanu neesmu saņēmusi," sūdzas Sendija.

Savukārt, pēc aviokompānijas darbinieku teiktā, viņi atvainojās tūristiem par sagādātajām neērtībām un kā kompensāciju piedāvāja divas bezmaksas ekonomiskās klases biļetes jebkurā virzienā, kas ietilpst aviokompānijas maršrutā.


Написать комментарий