Saūda Arābijā Twitter lietotājiem draud ar dvēseles pazaudēšanu

foto: jobsanger.blogspot.com
foto: jobsanger.blogspot.com

Saūda Arābijas reliģiskās policijas vadītājs visiem Twitter lietotājiem ir veltījis brīdinājumu par dvēseles un pēcnāves dzīves zaudēšanu.

Šeihs Abduls Latifs Abduls Azizs al Šeihs sacījis, ka ikviens, kurš lieto elektroniskos sociālos medijus un jo īpaši Twitter, «ir zaudējis šo pasauli un dzīvi pēc nāves». Viņš atzīmē, ka «Twitter ir platforma tiem, kuriem nav savas platformas».

Saūda Arābijā Twitter popularitāte strauji aug, jo sabiedrības acīs šis īso ziņojumu tīkls ir kā iespēja caur maziem lodziņiem palūkoties, kas notiek ārpus citādi konservatīvās un noslēgtās islāma pasaules, vēsta BBC.

Tikmēr varas pārstāvji un Saūda Arābijā ietekmīgie reliģiozie līderi tviterī saskata draudus pastāvošajai iekārtai, jo sociālajā tīklā informācija nonāk tiešā veidā bez cenzūras. Piemēram, nesen Twitter tikuši ievietoti tvīti par protestiem Saūda Arābijas Austrumu provincē, kā arī attēli no tiesu zālēm, kur likuma priekšā stājas cilvēktiesību aktīvisti.

Reliģiskās policijas acīs šādi notikumi nav pieņemami, tādēļ Šeihs Abduls Latifs Abduls Azizs al Šeihs un viņa līdzgaitnieki Twitter lietotājus dēvē par muļķiem un lielākas kontroles nolūkā apsver iespēju Twitter lietotāja kontu sasaistīt ar Saūda Arābijas pilsoņa identifikācijas numuru.

Tai pašā laikā ir arī citādi domājoši Saūda Arābijas varas pārstāvji. Piemēram, miljardieris princis Alvalīds Bin Talals, kurš sevi dēvē par reformu atbalstītāju, neatbalsta pārāk kardinālus soļus pret sociālo tīklu lietotājiem; viņaprāt, mēģinājumi ierobežot sociālo tīklu lietošanu būs zaudēta cīņa.


Написать комментарий