Par pirmā starptautiskā konkursa „Daugavas pērle” uzvarētājiem kļuva Daugavpils „Pērlītes” 1

foto: Daugavpils „Pērlītes”
foto: Daugavpils „Pērlītes”

Šā gada maijā Daugavpilī pirmo reizi norisinājās Starptautiskais bērnu un jauniešu konkurss „Daugavas pērle”, kurā piedalījās vairāk nekā 30 konkursanti 6-17 gadu vecumā no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas.

Jaunie dziedātāji un dejotāji uzstājās divās vecuma grupās trijās nominācijās: solisti, ansambļi un deju kolektīvi. Dalībniekus vērtēja stingra starptautiska žūrija, kurā bija vokālie pedagoģi no Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes, Utenas (Lietuva) un Vitebska (Baltkrievija).

Saskaņā ar konkursa noteikumiem, visas uzstāšanās tika vērtētas pēc 10 ballu sistēmas. Žūrija vērtēja ne tikai tehnisko līmeni, bet arī izteiksmīgumu, prasmi sevi pasniegt un aktiermākslu.  

Rezultātā par uzvarētāju kļuva Latviešu kultūras centra vokālās studijas „Pērlītes” vecākā grupa Ivetas Ustinskovas vadībā. Daugavpils dziedātāji bija saņēmuši 91 balli no 100 iespējamiem un saņēma galveno balvu.

Daugavpilieši kļuva par laureātiem arī citās konkursa grupās, viņu vidū Jana Zabarovska, Beāte Sprindžuka, Elīna Rasčevska, Zane Rutkovska un studijas „Pērlītes” vidējā grupa.

Diplomi tika pasniegti ansambļiem „Cielaviņa” (Ludza), „Ramonki” (Novopolocka), „Akcent” un „Līga” (Rīga), „Ledenes” (Alūksne), rīdziniekam Eduardam Rediko un Baltkrievijas pārstāvei Diānai Vaškevičai.

Visiem konkursa dalībniekiem pasniedza diplomus un dāvanas, savukārt starptautiskā konkursa „Daugavas pērle” uzvarētāji piedalīsies Pilsētas svētku koncertos.

Konkursa rīkošanu atbalstīja Latviešu kultūras centrs, pilsētas dome un Daugavpils teātris.


Написать комментарий

Malači - gan bērni, gan skolotāji..."Perlītes" ir dzīvas!