Bērziņš: Ir iespējama dubultpilsonības piešķiršanai arī Izraēlas un Krievijas pilsoņiem

foto: www.treideri.lv

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzskata, ka tiesības uz dubultpilsonību piešķiršanu Izraēlas un Krievijas pilsoņiem ir, vēsta Latvijas Radio.

„Tas ir viens no veidiem, kā saglabāt Latvijas iedzīvotāju sastāvu,” norāda Bērziņš. „Mans viedoklis ir tāds, ka tur [Pilsonības likuma grozījumos] daudz kas ir padarīts un sasniegts (..), bet vēl daudz kas būs jādara, sevišķi attiecībā uz konkrētām valstīm,” pirmdien raidījumā „Krustpunkti” norāda Bērziņš.

Viņš norādīja, ka cilvēku otrajai pilsonībai nevajadzētu būt par šķērsli Latvijas pavalstniecības saņemšanai. „Režīms un cilvēki, par ko mēs runājam – ir divas dažādas lietas (..) Es piedāvāju šo lietu skatīt tālāk,” norāda prezidents.

Bērziņš gan uzsvēra, ka, visticamāk, šīs pārmaiņas nenotiks esošās Saeimas laikā. „Tas ir atkarīgs no cilvēkiem, ko ievēlēs nākamajā Saeimā, acīmredzot,” pauda prezidents piebilstot, ka nav pārliecības, ka pārmaiņas ieviesīs pašreizējie parlamentārieši.

Vēstīts, ka Saeima ceturtdien apstiprināja grozījumus, kuros atļauts ieviest dubultpilsonību atsevišķās ārvalstīs dzīvojošajiem latviešu izcelsmes cilvēkiem.


Написать комментарий