Skolnieci izmet no skolas un vēlas tiesāt, jo viņa ir lesbiete

foto: www.kasjauns.lv

Jaunietei ASV Floridas štatā nācās pamest skolu pēc tam, kad viņas draudzenes vecāki uzsāka pret meiteni vērstu diskriminējošu akciju, iesaistot gan citus vecākus gan policiju, paziņojot, ka „Mūsu meitene NEKĻŪS par lesbieti.”

Keitlina Hanta nekaunējās par savu seksuālo orientāciju, tomēr viņa nebija kaismīga vienlīdzības tiesību aizstāvības aktīviste, dēļ kā varētu nonākt sabiedrības redzeslokā. Viņai jau vairākus mēnešus bija izveidojušās attiecības ar citu skolasbiedreni, un abas meitenes bija priecīgas.
Draudzeņu laimīgā kopā būšana  beidzās tad,  kad Keitlinas draudzenes vecāki vēlējās pielikt punktu abu attiecībām. Taču tā vietā, lai runātu ar savu meitu vai Keitlinas vecākiem, tika sperti daudz agresīvāki soļi. Par meiteni ziņoja Sebastianas Riveras vidusskolas vadībai, kas sākotnēji atteicās pakļauties spiedienam. Arī prasība tiesā par izslēgšanu tika noraidīta.
Tiesa, vēlāk sākās cilvēciski smags murgs, proti, ar citu skolēnu vecāku palīdzību izdevās piespiest skolas valdi atskaitīt Keitlinu no skolas. Tas notika tikai dažas nedēļas pirms tam, kad viņa būtu absolvējusi vidusskolu.
Vienlaikus policija, kas tika iesaistīta, izvirzījusi Keitlinai apsūdzības par vardarbību pret mazgadīgu personu, jo viņas draudzene attiecību laikā joprojām nebija sasniegusi 18 gadu vecumu un arī tagad vēl ir nepilngadīga.  Prokurors meitenei piedāvājis teju absurdu sodu: par atzīšanos šajā kriminālsodāmajā darbībā viņa tikšot reģistrēta štata pedofilu sarakstā un pavadītu 2 gadus mājas arestā.
Keitlinas tēvs Stīvens Hants, vēloties ātrāku lietas atrisinājumu, izteicies, ka viņa meita piekritīs atzīties noziegumā, ja par to saņems vienkāršu administratīvu sodu, bet par pašreizējo prokurora priekšlikumu gatavojas doties uz tiesas zāli.
Keitlinas vecāki ir satriekti par apsūdzībām un negatavojas padoties. „Facebook:  lapa, kas veltīta viņu meitas atbalstam jau piesaistījusi gandrīz 20 tūkstošus atbalstītāju. Interneta petīciju par Keitlinas atbrīvošanu parakstījuši vairāk nekā 40 tūkstoši.
Šim gadījumam iegūstot ažiotāžu, atklājies arīdzan, ka Keitlinas draudzenes tēvs gājis pie viņas skolotājiem un teicis, ka viņa meita nekad NEKĻŪS par lesbieti.


Написать комментарий