Rimšēvičs: Eiro nav brīnumzāles

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Eiro nav brīnumzāles, kas liks nākamajā dienā kaut kam būtiski mainīties, bet Latvija, pirmkārt, būs demonstrējusi, ka caurcaurēm pieder Eiropas kodolam, intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» norādījis Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

Viņš uzsver, ka Latvijas pievienošanās eirozonai ļaus nākotnē tādos brīžos kā 2008. gada septembrī krīzes laikā Latvijai nejusties vientuļai un nepiedzīvot tik dziļu kritumu.

«Tie, kas runā pozitīvi par eiro, to uztver kā apdrošināšanas polises iegādi šādiem krīzes gadījumiem. Jā, varētu pagaidīt divus trīs gadus un tad stāties, bet tad jābūt gataviem atbildēt uz jautājumu: vai jūs stājaties tikai tad, kad kļūst slikti? Tas būtu tas pats, kas pirkt veselības apdrošināšanas polisi dienu pirms ārsta apmeklējuma,» tā Rimšēvičs.

Jau ziņots, ka Latvija kopš 2012.gada septembra izpilda visus ekonomiskos Māstrihtas kritērijus, tāpēc valdība šā gada marta sākumā nolēma vērsties EK un ECB ar lūgumu izvērtēt mūsu valsts atbilstību uzņemšanai eirozonā. Institūciju sagatavotie konverģences ziņojumi tiek gaidīti jūnijā, bet 9.jūlijā ES Padomē plānots pieņemt gala lēmumu par Latvijas dalību eirozonā. Tikmēr valdība jau veic visdažādākos pasākumus, rēķinoties, ka eiro mūsu valstī tiks ieviests no 2014.gada 1.janvāra.


Написать комментарий