Siltuma tarifa likmes samazināšana: kurš no deputātiem no Daugavpils balsoja pret?

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Portāla  Gorod.lv 92% aptaujāto  uzskata, ka PVN likme apkurei jāsamazina no esošajiem 12% līdz 5%. Atgādināsim, ka grozījumi, pateicoties kuriem valsts iedzīvotāji maksātu par apkuri mazāk, neguva parlamentāriešu vairākuma atbalstu.

Opozīcijas deputāti pērn divreiz iesniedza grozījumus izskatīšanai, tomēr tie tika noraidīti. Opozīcijas pārstāvji bija iesnieguši grozījumus arī šā gada sākumā, bet 17.janvārī parlamentāriešu vairākums atkal bija pret nodokļa likmes samazināšanu.

Pret likumprojektu balsoja Inese Laizāne, Aleksejs Loskutovs, Juris Viļums. Jānis Lāčplēsis, kā tas bieži notiek svarīgu jautājumu izlemšanā, atturējās. Par grozījumiem balsoja Marjana Ivanova-Jevsejeva, Dmitrijs Rodionovs, kā arī Rihards Eigims. Rezultātā par likumprojektu balsoja 40 deputāti, 51 tautas kalps bija pret, bet divi – atturējās. Grozījumi netika atbalstīti.

Pēc dažu speciālistu aprēķiniem, ja PVN likme apkurei pērn tiktu samazināta līdz 5%, Latvijas iedzīvotāji ietaupītu vairāk nekā 10 miljonus latu. Valsts vienalga saņemtu šo naudu, jo, mazāk tērējot apkurei, iedzīvotāji apmaksātu citus pakalpojumus un iegādātos preces ar 21% PVN likmi.  

Atgādināsim, ka februārī vairāk nekā 700 cilvēku bija pulcējušies pie Ministru kabineta ar prasību samazināt PVN likmi apkurei, tomēr neviens no ministriem, kuri bija ieradušies uz sēdi, neizgāja pie piketētājiem.


Написать комментарий