Sinoptiķi prognozē Daugavpilī stipras lietusgāzes, glābēji atgādina par drošības noteikumiem negaisa laikā

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Latvijas sinoptiķi prognozē, ka aizvadītajā nedēļā Daugavpilī iestājušos karstu laiku tuvākajās dienās nomainīs īslaicīgas, bet stipras lietusgāzes un brāzmains vējš, ir iespējama krusa.

Saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sniegto informāciju sākot ar ceturtdienu mūsu pilsētā un novadā gaidāms pērkona negaiss ar stiprām lietusgāzēm un krasām vēja brāzmām. Gaisa temperatūra samazināsies līdz +22 grādiem.

Šajā sakarā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aicina cilvēkus sagatavoties spēcīgajām vēja brāzmām un atgādina par drošu rīcību negaisa laikā, lai pasargātu sevi un apkārtējos no tā radītajiem postījumiem.

Iespēju robežās negaisa laikā ir jāuzturas telpās un tās jāpamet tikai galējas nepieciešamības dēļ. Aizveriet logus un durvis, atslēdziet elektroiekārtas.  Ja tomēr negaisa laikā atrodaties ārpus telpām, izvairieties pārvietoties un uzturēties zem kokiem.

Nav ieteicams uzturēties neaizsargātajās vietās metālisko žogu, mitru sienu tuvumā. Ja negaisa laikā atrodaties pie upes vai ezera, nedrīkst peldēties siltā ūdenī, nekavējoties jāpamet ūdenskrātuve.  

Negaisa laikā nav ieteicams iziet no automašīnas, savukārt, ja jūs pārvietojāties ar motociklu, mopēdu, skuteri vai velosipēdu, labāk nokāpiet no tiem un paejiet 30 m attālumā. Ja nav kur paslēpties, var vienkārši apgulties uz zemes, vēlams uz grunts, tikai ne pie ūdenskrātuvēm.

Vārdu sakot, esiet uzmanīgi, lai pasargātu sevi un apkārtējos, bez iemesla neizaiciniet likteni.


Написать комментарий