Koris „Promieņ” ar lielu koncertu svinēs savu 25.dzimšanas dienu

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Sestdien, 25.maijā, Daugavpils novada Kultūras centrā notiks kora „Promieņ” svinīgs koncerts. Šogad kolektīvam aprit 25 gadi.

Minētais koris kopā ar Poļu kultūras biedrību mūsu pilsētā tika dibināts 1988.gadā, lai popularizētu poļu dziesmu, saglabātu poļu tautas tradīcijas.

Kora dibināšanas iniciatore bija Gaļina Bakaļara-Čumačenko, kura vēlāk diriģēšanu nodeva Ģertūdei Kevišai, viņa līdz šai dienai ir kolektīva vadītāja.

Kora dalībnieki ir cilvēki brieduma gados, kas nemaz viņiem netraucē pulcēties kopā gan mēģinājumos un koncertos, gan arī interesantos braucienos. Koris ir pilsētas, reģiona un valsts kultūras pasākumu aktīvs dalībnieks un labi pazīstams ārpus Daugavpils.

Kora repertuārs ir saturīgs un daudzpusīgs: koristi izpilda gan poļu tautas dziesmas, Ziemassvētku un patriotiskās dziesmas, gan Polijas un Daugavpils komponistu skaņdarbus, piemēram, Bernarda Termena un Henriha Gaļicka dziesmas.

Pirms desmit gadiem kora vadītāja Ģertrūde Keviša tika apbalvota ar Polijas valdības godalgu – Zelta zvaigzni, kuru uzskata par kora nopelnu.

Pēc Poļu kultūras biedrības vadītājas Žannas Stankevičas domām, koris „Promieņ” jau sen kļuvis par īstu ģimeni, kur katrs var dalīties savos priekos un bēdās. Kora dalībnieki nes sevī lielas mīlestības un patriotisma piemēru pret savu vēsturisko Dzimteni.

Jubilejas koncerts „25 gadus kopā ar poļu dziesmām” notiks Daugavpils novada Kultūras centrā „Vārpa” 25.maijā plkst.15:00. Visi interesenti tiek laipni gaidīti.


Написать комментарий