Grautiņi Stokholmā: sagrauti vairāk nekā 100 automobiļi

foto: www.delfi.lv
foto: delfi.lv

Palika zināms, ka grautiņu rezultātā, kuri notika Stokholmas ziemeļu daļā bija sagrauti vairāk nekā 100 automobiļi, ziņo portāls talks.su. Masu mēdiji ziņo, ka grautiņi sākās svētdienas vakarā, 12.maijā, pēc tam tas pārrauga sadursmē ar tiesībsargājošo instanču darbiniekiem.

Pašlaik par grautiņu iemeslu uzskata vietējā iedzīvotāja nāvi, vīrieti nošāva policisti, jo 69 gadīgais vīrietis draudēja policijas darbiniekiem. Pagaidām neviens nevar paskaidrot notiekošo, ir iespējams, ka būs nepieciešama narkologu palīdzība.

Policija paziņoja, ka grautiņos piedalījās vairāk nekā 60 jaunieši, tie sadedzināja automobiļus, ugunsgrēka laikā evakuēja ap 50 cilvēkiem. Vēlāk atbrauca otrā policistu grupa, pusaudži sadusmojās un sāka apmētāt policijas darbiniekus ar akmeņiem, rezultātā trīs policisti guva miesas bojājumus.

Nemierus ielās apstādināja tikai plkst. 5.30 pirmdienas rītā. Rezultātā neviens jaunietis nebija aizturēts. Sabiedriskā organizācija Megafonen paziņoja, ka tāda veida grautiņi bija kā protests pret policijas darbinieku cietsirdīgo izturēšanos.


Написать комментарий