Aicina padarīt medikamentu iegādi pieejamāku reģionu iedzīvotājiem

foto: www.alfaparks.lv

Uzņēmums medRoom.lv norāda: ik gadu Latvijā aptieku skaits sarūk kā rezultātā reģionu iedzīvotājiem medikamentu iegāde kļūst arvien sarežģītāka

Šobrīd Latvijā kopējais aptieku skaits ir nedaudz virs 800, un tendences rāda, ka ik gadu to kļūst aizvien mazāk. Lielo aptiekas ķēžu īpašnieki ir atzinuši, ka rentablas var būt tikai tās aptiekas, kur iedzīvotāju skaits ir aptuveni 3000- 4000. Tamdēļ pašsaprotami rodas retorisks jautājums: kur cilvēki nepieciešamos medikamentus un medicīnas preces var iegādāties mazāk apdzīvotās vietās?

Mūsdienās šo problēmu varētu risināt interneta tirdzniecība, kas uzlabotu medikamentu pieejamību arī novados. Tomēr valsts šo iespēju neabalsta.

Inese Kaktiņa, interneta aptiekas MedRoom.lv līdzīpašniece: „Ir visai pašsaprotami, ka medikamentu tirdzniecība ir stingri jāuzrauga un arī jākontrolē. Tomēr tik pat labi jāapzinās, ka mūsdienās interneta tirdzniecība ne ar ko būtisku neatšķiras no tirdzniecības ierastajā vidē. Gluži pretēji- šo digitālo nozari ir iespējams pārraudzīt vēl ērtāk un vienkāršāk kā ierasto tirdzniecību. Diemžēl Latvijā šīs izpratnes no politikas veidotājiem nav, lai arī tas lieliski nodrošinātu legālu aptieku un farmaceitu klātesamību ikvienam mūsu valsts iedzīvotājam jebkurā novadā, pagastā vai pat viensētā.”

Kā skaidro, MedRoom.lv veidotāja, pašlaik jebkurš komersants internetā var tirgot medicīnas preces, uztura bagātinātājus, un citas preces, izņemto recepšu un bezrecepšu medikamentus. Tomēr ikdienas interneta aptiekas MedRoom.lv farmaceiti- klienta konsultanti saņem klientu neizpratnes jautājumus: kāpēc internetā nav iespēja iegādāties, piemēram, arī recepšu medikamentus? Turklāt vislielākā interese pēc šāda pakalpojuma vērojama tieši no reģionos dzīvojošiem iedzīvotājiem.

Inese Kaktiņa: „Laikā, kad mūsu valstī diskutē par e-vides prioritāti, par e-paraksta ieviešanu, par daudzu samākslotu e- projektu realizāciju, mēs aicinām aizsākt diskusiju, kā profesionālu, pārraudzītu e-medicīnas nozari padarīt ikvienam cilvēkam pieejamu!”


Написать комментарий