Pagājušo sestdien, 18. maijā Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā naksnīgās meža noskaņās tika pavadīta ikgadējā Vislatvijas Muzeju nakts 2013.

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Kā ziņo Latgales mākslas un amatniecības centrs, tas jau trešo gadu pēc kārtas iesaistījās Vislatvijas Muzeju nakts aktivitātēs. 2013. gada tēma visiem muzejiem bija zaļā krāsa – mežs.

Saistībā ar iepriekšminēto tēmu, Latgales mākslas un amatniecības centrs, saviem apmeklētājiem bija sagatavojis plašu programmu. Visiem apmeklētājiem bija iespēja minēt krustvārdu mīklas, mācīties izgatavot dažādus putnu būrīšus, skatīties izzinošus video materiālus par meža nozari Latvijā, zīmēt mežu vai tapt apzīmētiem pašiem, veidot krāsainas dziju saulītes kā arī vērot kā profesionālas meistares auž, izmantojot tikai dabīgos materiālus. Bez visām iepriekš minētajām aktivitātēm, visiem interesentiem, tika dota iespēja bez maksas skatīt gan jaunizveidoto ekspozīciju „Amatnieki Latgalē 19. – 20. gs.”, gan jaunatklāto „Līvānu stikla muzeju”, gan arī jaunās Daugavpils mākslinieces Sanri gleznu izstādi „Katram savs burkāns”.

Lielu atbalstu un pretimnākšanu Latgales mākslas un amatniecības centram Muzeju nakts 2013 aktivitāšu realizēšanā sniedza VAS „Latvijas valsts meži” Dienvidlatgales mežsaimniecība un tās izpilddirektors Antons Breidaks, nodrošinot pasākumu gan ar izziņas materiāliem, gan arī sniedzot unikālu iespēju ikkatram Muzeju nakts dalībniekam iesēt egles vai priedes sēkliņu speciāli izveidotā konteinerā, kas pārstādīti brīvā dabā, gaisu vairos ar skābekli.

Kopumā Latgales mākslas un amatniecības centru nenogurstoši, līdz pat vieniem naktī, apmeklēja vairāk nekā 450 apmeklētāji. Cilvēku apmeklētība un lielā atsaucība kalpo par lielisku iedvesmas avotu gatavojoties jau Vislatvijas Muzeju naktij 2014.


Написать комментарий