Daugavpils Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā tagad var stiprināt veselību, nodarbojoties ar zviedru soļošanu un izmantojot trenažierus 1

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Otrdien, 21.maijā, Sociālo lietu pārvaldes Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā prezentēja veselības stiprināšanas programmu.

 

Centra vadītāja Lilita Gadzāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šīs programmas ietvaros tiks atklāta trenažieru zāle un jaunā klase „Veselības skola”.

Trenažieru zāle funkcionē jau sen, tagad tur ir uzstādīts jauns aprīkojums, zāli var apmeklēt pēc vizītes pie ģimenes ārsta, treniņi notiks treneres Oksanas Borovikas un fizioterapeita Raimonda Dzalbes vadībā. Turklāt zāles apmeklētāju veselības stāvoklis tiek novērots, pirms, pēc un sporta nodarbības laikā tiek mērīts asinsspiediens.

Kā arī Centrā varēs nodarboties ar Eiropā populāru zviedru soļošanu. Dienas centrs ir iegādājies īpašās nūjas, kuras tiek regulētas atkarībā no cilvēka auguma, savukārt īpašie turētāji droši fiksē delnas. Pagaidām Centrā ir tikai 10 šāda veida nūjas, tiek plānots, ka ar laiku tiks iegādātas vēl 10. Par zviedru soļošanas grupas vecāko tika noteikts Jevgeņijs Kņazevs.

Pēc „Veselības skolas” vadītājas Viktorijas Grišinas vārdiem, triju gadu laikā viņa strādā ar Dienas centra psiholoģiskās korekcijas apmeklētājiem saskaņā ar īpaši izstrādāto programmu. Iepriekš skolai nebija savu telpu, savukārt tagad dažādas lekcijas, muzikālie treningi un garšas terapijas seansi norisināsies atsevišķā kabinetā.

Pēc sarkanās lentītes pārgriešanas jaunajam kabinetam uzdāvināja lielu gleznu ar meža ainavu, nišā aprīkoto virtuvīti un no ekoloģiski tīra materiāla izgatavoto krēslu, ar kuriem plānots aprīkot kabinetu. 

Statistikas dati liecina, ka Dienas centru apmeklē 580 cilvēki, kuru vidū ir gan aktīvu dzīvesveidu praktizējošie seniori, gan citu sociālo grupu pārstāvji, tostarp bezdarbnieki. Apmeklētāju vidū nav tikai pensionāri: jaunākajam apmeklētājam ir ap 30 gadiem, vecākajam – ap 90.

Jāatzīmē, ka par Dienas centra apmeklētāju un veselības stiprināšanas programmas dalībnieku var kļūt jebkurš pilsētnieks. Programmas ietvaros viņš var piedalīties Centra dažādās sekcijās un pulciņos, tostarp sporta sekcijā, apmeklēt fizioterapeita nodarbības, iesaistoties programmā „Esi vesels!”, apmeklēt sporta zāli, psiholoģiskās korekcijas klasi „Veselības skola”.


Написать комментарий

Прошу опровержения информации о том, что услугами данного центра может воспользоваться любой горожанин, т.к. это неправда.