Vienotība prasa Ušakovam un Aldermanei skaidri paust savu attieksmi pret skolēnu līdzdalību Krievijas militāristu nometnēs

foto: vienotiba.lv
foto: vienotiba.lv

Rīgas domes (RD) Vienotības frakcija aicina domes priekšsēdētāju Nilu Ušakovu un Izglītības, kultūras un sporta komitejas priekšsēdētāju Eiženiju Aldermani skaidri paust savu attieksmi pret Rīgas skolēnu dalību Krievijas militāristu nometnēs.

Vienotība deputāti rosina Izglītības, kultūras un sporta komitejā 23.maijā izskatīt jautājumu par situāciju saistībā ar Rīgas 34.vidusskolas skolēnu dalību militāri ideoloģiskajā nometnē "Sojuz 2012", kā arī apspriest patriotisko un demokrātisko audzināšanu Rīgas skolās.

Partija uzskata, ka jāpārtrauc Rīgas skolēnu vervēšana uz šādām nometnēm, jo tajās nepārprotami tiek paustas Latvijai nelojālas un bīstamas idejas. Nav pieļaujams, ka Rīgas skolēni tiek ideoloģiski ietekmēti, nometnēs padziļināti apgūst Krievijas vēsturi un politiku, kā arī saņem apmācību politiskajās tehnoloģijās, sabiedriskajās attiecībās un militārajās nodarbēs. Tas ir pretrunā ar valstī noteikto izglītības saturu.

Vienotība ierosina arī nekavējoties uzsākt RD sadarbību ar Aizsardzības ministriju  Latvijas Jaunsardzes kustības attīstīšanai Rīgas skolās.

“Rīga ir viena no tām nedaudzajām Latvijas pilsētām, kura nav izrādījusi nekādu interesi par skolēnu patriotisko audzināšanu. Diemžēl, tā vietā vispārizglītojošās skolas tiek izmantotas kā līdzeklis, lai piekļūtu jauniešiem un tos izmantotu politiskās dienaskārtības veidošanā,” secina Baiba Brigmane, Vienotības Rīgas domes deputāte.

Vienotības Rīgas deputāti nosūtīs vēstules visu Rīgas skolu direktoriem, aicinot viņus pasargāt bērnus no vervēšanas Latvijas neatkarībai nedraudzīgiem pasākumiem.


Написать комментарий