Starptautiskā foruma rezultātā Daugavpilī varētu atvērt Baltkrievijas preču tirdzniecības centru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušajā nedēļā Daugavpilī notika II Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu forums, kas pulcēja vairāk nekā 300 dalībniekus.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā uzskata, ka forums bija ļoti nozīmīgs pasākums, jo nodemonstrēja abu valstu ieinteresētību sadarbībā, par ko liecina parakstītie sadarbības līgumi.

Svarīgi, ka pēc starptautiskā foruma noslēguma tika saņemtas vairākas pozitīvas atsauksmes no tā dalībniekiem, delegāciju vidū bija arī uzņēmēji, tādēļ varētu tikt noslēgti jauni sadarbības līgumi.

II Latvijas – Baltkrievijas sadraudzības pilsētu foruma ietvaros bija apspriestas vairākas ieceres, viena no tām bija saistīta ar Baltkrievijas preču tirdzniecības centra atvēršanu Daugavpilī. Nav noslēpums, ka Baltkrievijas produkcija ir visai pieprasīta mūsu iedzīvotāju vidū, foruma ietvaros Vienības namā organizētajā izstādē piedāvātās preces bija kvalitatīvas un pieejamas cenas ziņā.
Pilsētas vadība piekrīt Minskas apgabala izpildkomitejas priekšsēdētāja Borisa Baturas izteiktajai domai, ka divu valstu attiecības atgādina laulību, kas tika noslēgta mīlestības dēļ, bet bez pūra. Kultūrai jābūt par starptautiskās sadarbības jomu, tomēr nevar aizmirst arī par ekonomisko attiecību attīstību, tādēļ ar Baltkrievijas Lidas pilsētu nesen noslēgtais sadarbības līgums paredz sadarbību ekonomikas jomā. Tiek apspriesta iespēja īstenot lauksaimniecības tehnikas salikšanu Daugavpilī. 

Pēc Daugavpils pilsētas pašvaldības pārstāvju domām, nesen notikušajam forumam bija darba raksturs: ziņojumu bija mazāk, daudz tika diskutēts un strādāts grupās.

Ekonomiskās grupas dalībnieki tika iepazīstināti ar pilsētas uzņēmumu darbu, administratīvās grupas dalībnieki bija pašvaldību vadītāji, kuri dalījās pieredzē, tūrisma grupa apsprieda šīs jomas attīstības redzējumu.

Gaidāmie Pilsētas svētki arī veicinās sakaru nodibināšanu, jo uzaicināto viesu vidū būs dažādas delegācijas un vairāki uzņēmēji.


Написать комментарий