Daugavpilī joprojām var iesniegt pieteikumu par pavasara plūdu radīto zaudējumu kompensāciju

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pagājušonedēļ 39 Daugavpils pilsētas iedzīvotāji saņēma šā gada pavasara plūdu radīto zaudējumu kompensācijas.

Sociālo lietu pārvalde (SLP) paziņoja portālam Gorod.lv, ka dzīvojamo telpu radīto bojājumu kompensācijai kopumā izmaksāti aptuveni 22 tūkst. latu.

Pieteikumi par dzīvojamai telpai radīto zaudējumu kompensāciju bija iesniedzami līdz 16.maijam, jo pašvaldībai vajadzēja nosūtīt informāciju ministrijai, savukārt šobrīd SLP turpina pieņemt pilsētnieku pieteikumus, kuri lūdz kompensēt pavasara plūdu rezultātā cietušo vasarnīcu, saimniecisko ēku, kapu, garāžu atjaunošanu.

Pamatojoties uz sasitošajiem noteikumiem, kuri ārkārtas gadījumos paredz kompensāciju 500 latu apmērā, pašlaik SLP saņēmusi jau 20 pieteikumus. Speciālisti neuzņemas prognozēt, cik daudz pieteikumu vēl varētu būt saņemts, sākotnēji bija runāts, ka pavasara plūdu laikā Daugavpilī cieta 26 dzīvojamās mājas, bet vēlāk atklājās, ka to bija 39.

Visi pieteikumi tiks izskatīti, speciālisti izvērtēs bojājumus, bet galīgo lēmumu pieņems komisija.

Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, iedzīvotāji, kuru īpašums cieta pavasara plūdu rezultātā, var iesniegt pieteikumus 6 mēnešu laikā no ārkārtas situācijas brīža. Lai pretendētu uz kompensāciju, cilvēkam jābūt deklarētam Daugavpilī, viņa īpašumam jāatrodas pilsētas teritorijā. Pieteikumam par kompensācijas saņemšanu jāpievieno fotogrāfijas un izdevumu tāme.

SLP paziņoja, ka pagaidām iestādei ir līdzekļi kompensāciju izmaksai, tomēr šie izdevumi nebija plānoti, tādēļ nāksies griezties pašvaldībā ar lūgumu piešķirt papildfinansējumu.

Jāatzīmē, ka iepriekšējos gados daugavpilieši negriezās SLP ar lūgumu kompensēt pavasara plūdu radītos zaudējumus.


Написать комментарий