Ne visas sievietes atbalsta Andželīnu Džoliju

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Nesen Andželīna Džolija publiski atzinās, ka veica operāciju, lai mazinātu risku saslimt ar krūts vēzi. Viņai konstatēta ar paaugstinātu vēža risku saistītā gēna BRCA1 mutācija, kā dēļ aktrisei ir 87% iespējamība saslimt ar krūts vēzi un 50% risks saslimt ar olnīcu vēzi.

„Es nolēmu veikt šo operāciju, lai mazināti saslimšanas risku,” teica aktrise, taču ne visi fani viņu atbalstīja, ziņo portāls novolitika.info.
Veikto operāciju sabiedrībā sāka plaši apspriest, sievietes dalās divās grupās: tās, kuras atbalsta aktrisi un tās kuras nosoda aktrisi, jo ne katra sieviete pasaulē var atļauties veikt tik dārgas operācijas.

Apdrošināšanas kompānijas neuzskata, ka tā bija galējā nepieciešamība, jo šeit aktrise pati nolēma bez ārsta sevišķās norādes veikt šo operāciju.

Aktrises aicinājums nodod visām sievietēm analīzes, lai uzzināt par vēža risku arī netika atbalstīts sabiedrībā, jo ģenētiskās analīzes izmaksā ļoti dārgi un sievietēm vajadzēs arī apmaksāt citus izdevumus.

Aktrise pastāstīja, ka varbūtība saslimt ar tāda veida vēzi ir liela, 2004.gadā Andželīna jau veica ķīmisko apstarošanu, sieviete izgāja ārstēšanās kursu mājās, un tas viņai izmaksāja 250 tūkst. dolāru.


Написать комментарий