Gorod.lv lasītāji ir pārliecināti, ka mēram jābūt augstākajai izglītībai, daži deputātu kandidāti tam nepiekrīt

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Portāla Gorod.lv rīkotās aptaujas rezultāti liecina, ka 38% respondentu uzskata, ka pilsētas pašvaldības priekšsēdētājam jābūt augstākajai tehniskajai izglītībai.

Vēl 32% pārliecināti, ka mēram jābūt augstākajai izglītībai, kuras virziens nav principiāls. 15% respondentu uzskata, ka mēram jābūt augstākajai humanitārajai izglītībai.

Kā zināms, par saviem plāniem pretendēt uz pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja amatu ziņojuši Rita Strode, Jevgeņijs Carevs, Jānis Lāčplēsis. Kandidēt šim amatam varētu arī Žanna Kulakova, Dmitrijs Rodionovs un Pēteris Dzalbe.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem, Rita Strode 1979.gadā pabeigusi Daugavpils Pedagoģisko institūtu, ieguvusi specialitāti – krievu un latviešu valodas skolotāja. 2009.gadā pabeigusi Daugavpils universitāti un ieguvusi profesionālo maģistra grādu sabiedrības pārvaldē un iestāžu vadītāja kvalifikāciju.

Jevgeņijam Carevam ir vidējā izglītība – 1983.gadā pabeidzis Krievijas Federācijas Murmanskas vidusskolu.
Jānis Lāčplēsis 1981.gadā pabeidzis Rīgas Tehnisko universitāti, saņēmis inženiera celtnieka specialitāti.

Žanna Kulakova CVK komisijas dokumentos norādījusi, ka 2010.gadā pabeigusi Informācijas sistēmu menedžmenta augstskolu, studējusi uzņēmējdarbības vadību.

Dmitrijs Rodionovs 2005.gadā Rīgas Tehniskajā universitātē ieguvis inženierzinātņu maģistra grādu transporta un satiksmes zinātnē, 2003.gadā – inženiera kvalifikāciju transportā. Savukārt 1999.gadā D.Rodionovs pabeidza Daugavpils dzelzceļa transporta tehnikumu (transporta lokomotīvju tehniķis).  

Pēteris Dzalbe 2005.gadā absolvēja Rīgas Tehnisko universitāti, iegūstot maģistra grādu reģionālās un tautsaimniecības ekonomikā.  

Jāatzīmē, ka saskaņā ar portāla Gorod.lv aptauju (http://www.gorod.lv/opros/view_multi/400) gandrīz puse mūsu lasītāji ir pārliecināta, ka pilsētas mēram jābūt vīrietim, otrā respondentu daļa uzskata, ka tas nav principiāli. 3% aptaujāto atbildēja, ka pilsētas pašvaldības priekšsēdētājai jābūt sievietei. 
 


Написать комментарий