VID dažādos slēpņos atrod 1,3 miljonus kontrabandas cigarešu

foto: VID
foto: VID

Kāda kravas vilciena tukšajā vagonā, kravas automašīnas degvielas tvertnē un kabīnē izveidotos slēpņos likumsargi atraduši kopumā 1 308 280 kontrabandas cigaretes, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

Pirmdien Silenes muitas kontroles punktā muitnieki kopā ar robežsargiem pārbaudīja Latvijā iebraucošu kravas auto. Transportlīdzekļa vadītāju guļvietā, divos matračos, kā arī kabīnē zem apšuvuma muitnieki un robežsargi atrada cigaretes. Kontroles rezultātā izņemtas 59 080 "Pall Mall" markas cigaretes ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.


Par konstatēto pārkāpumu uzsākta lietvedība administratīvā pārkāpuma lietā, otrdien lietas materiāli nodoti VID Muitas kriminālpārvaldei kriminālprocesa uzsākšanai.

Piektdien Daugavpils preču stacijas muitas kontroles punktā muitnieki kopā ar policistiem un robežsargiem pārbaudīja no Baltkrievijas Latvijā iebraukušu kravas vilcienu. Atverot vienu vagonu, atklājās, ka tukšajā vagonā ir kartona kastes ar cigaretēm. Kontroles rezultātā konstatēts, ka šādi Latvijā mēģināts ievest 1 150 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām.

Par šo pārkāpumu sākumā sākta administratīvā lieta, kas vēlāk pārkvalificēta par kriminālprocesu par kontrabandu.

Savukārt ceturtdien Pāternieku muitas kontroles punktā, Latvijā iebraucošās kravas automašīnas degvielas tvertnē muitnieki atrada 99 200 cigaretes "Winston" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļa markām. Arī par šo pārkāpumu sākts kriminālprocess par kontrabandu.


Написать комментарий