Daugavpiliešus aicina piedalīties Lasīšanas dienā un dalīties lasītpriekā kopā ar visu Latviju

foto: travelnews.lv
foto: travelnews.lv

Kā zināms, grāmata ir zināšanu avots. Lai gūtu lasītprieku un lai dalītos tajā, trešdien, 29.maijā, Latvijas iedzīvotāji aicināti piedalīties neparastā akcijā.

Plkst.12.00 dienā iedzīvotāji tiek aicināti paņemt savu mīļāko grāmatu un velīt tai piecpadsmit minūtes lasītprieka no jebkuras vietas Latvijā vienlaikus ar citiem Latvijas iedzīvotājiem.

Minēto ideju ierosinājusi Latvijas Universitāte, kuras pasniedzēji piedāvā lasīt ne tikai mājās, bet arī skolās, parkos, pilsētās, sabiedriskajā transportā, bibliotēkās u.c.

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) vadītājas vietniece Dzidra Stupāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka mūsu pilsēta arī iesaistīsies šajā akcijā. 29.maijā plkst.12:00 A.Pumpura parkā bērnu bibliotēka „Zīlīte” piedāvās pilsētniekiem iepazīties ar populārākām un interesantākām grāmatām.

LCB Ruģeļu filiālē – „Gaismas” bibliotēkā grāmatas tiks lasītas pirmsskolas vecuma bērniem, bet Pārdaugavas bibliotēkā grāmatas tiks lasītas skolā, uz ielas un stadionā.

„Cerams, ka arī pilsētas skolas atbalstīs šo akciju. Tā galvenokārt ir domāta bērniem un jauniešiem. Var lasīt arī metodisko un zinātnisko literatūru”, paskaidroja D.Stupāne.

Latvija var kļūt ne tikai par dziedošāko valsti, bet arī par valsti, kurā cilvēki daudz lasa. Visi iedzīvotāji ir aicināti izvēlēties savu mīļāko grāmatu, nofotografēties un nosūtīt lasītprieka fotogrāfiju kopīgai Lasīšanas dienas fotogalerijai pēc pasākuma uz e-pastu: lasisanasdiena@lu.lv.


Написать комментарий