Sābri tiekas Festivāla parkā

foto: atputasbazes.lv
foto: atputasbazes.lv

Sestdien, 25. maijā plkst. 17.00 pilsētas Festivāla parks pulcēs draugus no visas apkārtnes un pat no citām valstīm, lai visi kopā varētu piedalīties amatnieku gadatirgū, nacionālo ēdienu degustācijā un aizraujošā koncertā, paskatīties uz citiem un parādīt sevi. Par to ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls. 

Festivāla parka rekonstrukcijas noslēgumam veltītie svētku pasākumi notiek projekta „Kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana Rēzeknes un Braslavas reģionos” (History Footprint, LLB-1-102) ietvaros. Tā kā amatu popularizēšana mūsu novadā un Baltkrievijas Braslavas reģionā ir viens no projekta mērķiem, tad amatniekiem pasākumā būs atvēlēta goda vieta. Savus darinājumus pircēju vērtējumam izstādīs ne tikai Rēzeknes amatnieki, bet arī citu Latgales un Latvijas novadu pārstāvji.

Braslavas rajonu tirgū pārstāvēs Braslavas rajona amatnieku kluba „Ļa vozera” dalībnieki. Turklāt no plkst. 17.00 visi varēs nodegustēt nacionālās virtuves ēdienus, paklausīties ielu muzikantu uzstāšanos, bet bērni varēs izmēģināt jauno bērnu rotaļu laukumu.
Plkst. 20.00 sāksies koncerts, un uz Festivāla parka skatuves skanēs dziesmas un mūzika folkloras kopu „Rūta”, „Egle” un „Harmonija”, lauku kapelas „Sābri” un postfolkloras grupu „Rikši” un „Miglas asni” izpildījumā. Līdz ar vietējiem grupas „Vadži” dejotājiem, ar jautrām un aizraujošām dejām mūs iepriecinās kolektīvi no Baltkrievijas – „Vjarba” un „Vidzovčanka”. Plkst. 22.00 jaunatne aicināta uz nakts diskotēku.

Svētdien, 26. maijā plkst. 22.00 rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti uz Krievijas dziedātājas Poļinas Gagarinas koncertu.

Ieeja visos pasākumos Festivāla parkā 25. un 26. maijā – bez maksas.

Projekta kopējās izmaksas ir 1 359 875,02 eiro (955 725,60 lati), tajā skaitā 1 223 887,52 eiro (860 153,03 lati) – Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansējums.


Написать комментарий